Mumia Abu Jamals sag højaktuel: Interview med hans forsvarer Robert R. Bryan

Klik for at afspille interviewet (engelsk) – Nu med dansk tekstning

I weekenden 22.-24. oktober afholdtes en konference i København under overskriften Free All Political Prisoners. Blandt mange udenlandske deltagere og oplægsholdere fra nær og fjern var Robert R. Bryan, advokat for Mumia Abu Jamal, der har siddet på dødsgangen i USA i næsten 30 år.

KPnetTV var med på konferencen og interviewede Robert Bryan, der på spørgsmålet om, hvorfor han deltog på konferencen, svarede:

”Mumia er en politisk fange, han er på dødsgangen, fordi han er sort, han er på dødsgangen, fordi han var fattig og ikke havde råd til en god advokat, han er på dødsgangen, fordi han ikke havde råd til undersøgelse af sin sag, og han er på dødsgangen på grund af sin politik
Da Mumia blev arresteret, var han allerede en velkendt journalist, primært fra radio, og han var kendt som The voice of the voiceless.”

Mumias langvarige sag – der ikke er den længste af sin slags i USA –  skal for appelretten den 9. november. Det er en instans, hvor Mumia ellers tidligere har vundet et slag, men hvor højesteret efterfølgende har bedt appelretten om at genoverveje sagen!

På spørgsmålet om, hvad folk i Danmark og andre steder kan gøre, siger Robert Bryan:
”Hvad der er brug for nu, er, at folk laver noget larm. Jeres stemmer skal høres på den anden side af Atlanten.”

Han opfordrer alle til at gå ind på mumialegal.org og være medunderskrivere imod henrettelse af Mumia og imod dødsstraf. Det er hensigten, at denne erklæring skal afleveres til præsident Obama. Foreløbig har mere end 25.000 skrevet under – bl.a. Desmond Tutu og andre nobelprismodtagere.

Se hele interviewet ovenfor (på engelsk), Følg med på youtube.com/KPnetTV – og spred ordet om Mumia og interviewet med Robert R. Bryan!4

Sign the petition of which Robert R. Bryan referring to at:
http://www.mumialegal.org/

‘(PVN) is Peoples Video Network see their website here:
http://www.peoplesvideo.org/

And their youtube for the Mumia 1996 deathrow-interviews:
http://www.youtube.com/PeoplesVideo

Netavisen 25. oktober 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne