11. september: USA og Chile

Kommunistisk Politik 18, 2010

Bygning 7 11. september 2010Datoen 9/11 – den 11. september på engelsk – markeres i USA som en mindedag for ofrene i World Trade Center i 2001. I år blev den holdt midt i en ophidset diskussion om placeringen af en moské i nærheden af Ground Zero.

WTC Bygning 7

Den blev også markeret i en situation med en stadig voksende mistillid til den officielle forklaring på, hvad der egentlig skete den dag, da to flyvemaskiner hamrede ind i tvillingtårnene.

På ganske kort tid konstaterede den daværende Bush-regering, at det var Osama bin Laden, som stod bag islamistiske flykaprere, der styrede sig selv og passagererne i døden i et flammeinferno. Allerede den 7. oktober 2001 var USA i krig i Afghanistan. Danmark fulgte lige efter.

Det har længe stået klart, at Bush-regeringen ville benytte 11. september til at gennemføre længe planlagte krige – ikke bare mod Afghanistan, men også mod Irak og andre på Bushs liste over ’ondskabens akse’ – og til gennem ’krigen mod terror’ at sætte grundlæggende demokratiske rettigheder ud af kraft. 
Der rokkes imidlertid også kraftigt ved den officielle forklaring om, at det var de to fly, der forvandlede WTC til grus. Fortællingen hævder, at de bragte ikke bare to, men tre fly-sikrede gigantbygninger til fald, indbefattet Bygning 7 i komplekset.

Men det strider simpelthen mod fysikkens love, konstaterer den danske kemiker Niels Harrit, der sammen med andre internationale videnskabsmænd i støvet fra WTC har fundet en anden og mere sandsynlig forklaring: det højeksplosive stof nanotermit, som bruges af avancerede militære sprængstofeksperter.

Se KPnetTV’s interview med Niels Harrit her

I Chile ved man, hvem der stod bag 11. september: Det var USA, og året var 1973.

Det chilenske militær med general Pinochet i spidsen tog magten ved et kup, som dræbte den socialistiske præsident Allende og likviderede hans venstrefløjskoalition, som bl.a. blev støttet af landets såkaldt kommunistiske parti. Dette revisionistiske parti udbredte sig både i Chile og internationalt om, at Chile var et bevis på muligheden af den ’fredelige overgang til socialismen’, der var knæsat som en ny generallinje af Sovjetunionen og dets støttepartier.

De marxistisk-leninistiske partier og organisationer kritiserede disse falske forestillinger og advarede mod illusionerne om, at imperialismen og reaktionen havde ændret karakter og var blevet fredelig og demokratisk. Illusionerne druknede i blod – desværre uden at illusionen om fredelig overgang til den nye samfundstype døde af den grund.


Fra Kommunistisk Parti (AP)’s sektion under marchen i Santiago 11. september 2010 – på årsdagen for det fascistiske militærkup.

Årsdagen har siden været markeret i Chile, også illegalt og under det fascistiske diktatur. Nu sker det med en efterhånden traditionel march gennem hovedstaden Santiago. APK’s søsterparti Kommunistisk Parti (Proletarisk Aktion) deltager med kravene om en grundlovgivende forsamling og en ny forfatning som skridt mod en demokratisk folkerepublik på vej mod socialismen.

I år blev marchen forstærket af kravene om løsladelse af de 32 sultestrejkende Mapucho-indianske politiske fanger, der har sultestrejket siden juni, og om fjernelse af reaktionære terrorlove fra Pinochets tid, hvor oppositionen blev dræbt, tortureret, fængslet og drevet i eksil, og hvor Chile med kyndig amerikansk assistance blev forvandlet efter nyliberalismens økonomiske og politiske ideer til en gigantisk arbejds- og kz-lejr.

Netavisen 17. september 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne