Naja Rosa (Koppel) er her

Den ny cd har været længe undervejs, men værd at vente på

Naja Rosa Frontcover

Naja Rosa har taget sig god tid med sin første CD og forventningerne til den har været store. Hendes evner som komponist og sangskriver er velkendte fra Savage Rosa-sammenhæng, hvor hun også synger kor. Men nu er det hendes egen musik, det gælder – og den er forrygende. ”Naja Rosa” hedder den simpelthen, udgivet på  Zewski/EMI. Indspillet med nogle af landets bedste musikere, heraf flere gengangere fra det foryngede Savage Rose.

At Naja Rosa var et kæmpetalent stod klart for alle, der hørte hende på den internationale ungdomslejr i Nordsjælland i 2006, ikke så længe efter hendes fars død. Det er modnet nok, kan stå på egne ben – og Naja er klar til et gennembrud både i Danmark og det store udland, hvor hun har gjort New York til hovedkvarter.

Og ja: Musikken har hun selvfølgelig med, som barn af Danmarks betydeligste sangerinde Annisette og den geniale komponist og musiker Thomas Koppel …

CD’en er modtaget med stribevis af lovord fra anmeldere:

Ole Rosenstand Svidt, Gaffa:
”Lad det være sagt med det samme: Hun lever op til alle de forventninger, man måtte have til en datter af Annisette og Thomas Koppel. På sit selvbetitlede debutalbum etablerer hun sig som en fremragende sangerinde og sangskriver med en stærk, personlig stemme og 10 tidløse sange, der pendulerer mellem soul, gospel, blues, jazz, pop og rock i et håndspillet, organisk og brandvarmt univers. Niveauet er tårnhøjt …”

Se hele anmeldelsen her

Niki  Ranch, Århus Stiftstidende:
” Naja Rosa er en intens og inderlig kunstner, der med stor iboende musikalitet rører sit publikum med enkle virkemidler. Hun funkler mest på de storladne og ballade-agtige præstationer som »Mountain of Love«, der er skrevet til hendes far, »Heaven is Crying« og »If time was a Religion« …”

Se hele anmeldelsen her

Erik Jensen, Politiken:
” Velvære og nydelse breder sig hele vejen igennem de ti sange, Naja Rosa Koppel har komponeret gennem de seneste år … en stilsikker sangerinde af international klasse med personlighed og sjæl er sprunget ud. Med en debut, der placerer sig blandt årets hidtil bedste danske udgivelser.”

Se hele anmeldelsen her

Naja Rosa har ikke villet føres frem alene på familienavnet,  som ’en Koppel’. Hun vil og kan selv.

Til MetroXpress siger hun:
– Jeg er stolt af historien omkring min familie, men man bliver også hurtigt sat i bås,  når nogle har en forudindtaget holdning til og idé om, hvem man er. Det er en fordel, at folks interesse skærpes, fordi de kender mi­ne forældres musik, men jeg vil ikke sammenlignes med dem. Jeg er sgu min egen.

Det kan alle nu overbevise sig om.

Se også

Naja Rosa på youtube fra morgentv i “The City”

Netavisen 17. august 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne