Britiske Gaza-aktivister frikendt: At forhindre krigsforbrydelser er officielt ikke en forbrydelse

Kommunistisk Politik 14, 2010

En 18 måneder lang ventetid og tre en halv uges retssag for Howe Crown Court, UK mod syv antikrigsaktivister, sluttede den 2. juli, da de blev pure frikendt af juryen. Under Israels krig mod Gaza sidste år smadrede de komponenter til israelske kampfly på EDO/ITT våbenfabrikken ved Brighton. Skaderne blev opgjort til 200.000 £

De syv aktivister brød den 16. januar 2009 ind i våbenfabrikken, bevæbnede med hamre, som de brugte i en time på fabrikken. Arkiver og computere blev smidt ud fra øverste etage. Produktionsudstyr blev ligeledes saboteret. Aktivisterne havde før aktionen produceret en video, som blev offentliggjort på indymedia.

I videoen sagde en af aktivisterne: “Jeg føler ikke jeg gør noget ulovligt i nat, men jeg vil gå ind i en våbenfabrik og smadre den efter bedste evne, så den ikke kan producere ammunition og disse meget beskidte bomber, som den israelske hær får, så den kan slå børn ihjel. Tiden til at snakke er løbet ud.” Juryens beslutning var enstemmig, hvad aktivisterne opfatter som et udtryk for den harme, som den folkeretsstridige israelske massakre på Gaza har vakt.

Retssagen blev i realiteten vendt om til en anklage mod EDO/ITT og dets direktør Paul Hills, der måtte indrømme, at hans fabrik producerede disse barbariske våben til den israelske hær, selvom han havde skjult det på firmates website og i offentlige dokumenter. Blandt vidnerne var en britisk statsborger, som under hele bombardementet havde opholdt sig i Gaza og præsenterede sine filmoptagelser af brugen af hvid fosfor og bomber, der slog ned på et hospital i umiddelbar nærhed af fødeafdelingen. Aktiviteterne for at lukke EDO fortsætter, lover de frikendte aktivister.

Se mere på smashedo.org.uk

Netavisen 11. august 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne