Den israelske ‘lempelse’ af blokaden mod Gaza er et propagandanummer

Den israelske magt over internationale medier har overbevist den zionistiske stat om at den kan slippe godt fra mord, løgn og krigsforbrydelser

Kommunistisk Politik 13, 2010

Det internationale pres mod apartheidstaten Israel har aldrig været større end efter den uprovokerede massakre den 31. maj på det tyrkiske nødhjælpsskib ’Mavi Marmara’, der dræbte mindst 9 tyrkiske aktivister, heriblandt en ung mand med dobblt tyrkisk og amerikansk statsborgerskab.

’Mavi Marmara’ var en del af den internationale flotille af skibe, der med mere end 800 aktivister fra omkring 40 forskellige lande ville bringe mad, medicin og andre forsyninger til Gazas hårdt prøvede befolkning. Den skulle bryde Israels ulovlige og folkeretsstridige blokade, der sammen med dets illegale og krigsforbryderiske krig mod Gaza omkring nytår 2009 har skabt en humanitær katastrofe i den lille tætbebyggede enklave på omkring halvanden million mennesker.

Det omfattende pres har fået Israel til at gennemføre et propagandastunt, der skal få verden til at tro, at blokaden mod Gaza nu blødes kraftigt op, så gazaborgernes mest basale behov nu vil blive dækket.

Det er imidlertid meget langt fra sandheden, selvom Israels mentor og beskytter USA har stillet sig tilfreds.

Mediefup

Den engelske pressemeddelelse om ’lempelsen’ fra den israelske premierminister Benjamin Netanyahus kontor den 17. juni fortalte, at det var en beslutning truffet på et møde i det israelske sikkerhedskabinet, – der er kernen i den israelske regering.

Det viser sig at være ren vildledning. I virkeligheden blev der ikke truffet nogen bindende beslutning på dette møde, hvad der fremgår af den israelske avis Ha’aretz reportage samme dag:

”Premierministerens kontor meddelte tirsdag, at sikkerhedskabinettet havde besluttet at mildne Israels blokade af Gaza-striben, men det viser sig, at der ikke blev truffet nogen bindende beslutning på dette kabinetsmøde.
Premierministerens kontor udsendte en pressemeddelelse på engelsk efter mødet, som også blev sendt til udenlandske diplomater, og den var helt forskellig fra meddelelsen på hebraisk. Ifølge den engelske tekst blev der på mødet truffet beslutning om lempelse, men i den hebraiske udgave blev en sådan beslutning slet ikke nævnt.”

Der er altså tale om endnu et bedrag mod verdensoffentligheden. Efterfølgende skal der skabes indtryk af, at blokaden faktisk bliver lempet, uden at der er tale om substantielle ændringer, selvom der nu offentliggøres en liste over ”forbudte” varer, som aldrig tidligere har kunnet ses.

Blokaden må ophæves helt

– Vi må have blokaden ophævet fuldstændigt, siger talsmanden for FN’s nødhjælpsorganisation UNRWA Christopher Gunness til Reuters:
– Den israelske strategi er at få det internationale samfund til at tale om en sæk cement her, og et projekt der. Vi må have fuld og uhæmmet adgang gennem alle overgange.

Gunness er ikke sikker på, at det nye israelske system vil gøre det lettere for UNRWA at sikre, hvad der kan gå gennem blokaden.
– Listen over bandlyste varer er et bevægeligt mål. Vi har aldrig fået at vide, hvad der var bandlyst, og hvad der ikke var det. Israels blokade blev til en blokade mod FN.

Gunnes tilføjede, at Israel må åbne Karni lastterminalen nord for Gaza, som er stor nok til at tillade industrielle laster af cement, byggematerialer og hjælp til at passere ind i Gaza. Nu henvises lastbiler til en langt snævrere passage.

Brussels-tribunalet vil have israelske mordere på anklagebænken

Den folkelige krigsforbryderdomstol Brussels-tribunalet vil have de ansvarlige for massakren på Mavi Marmara og gerningsmændene bragt for en domstol.

I et interview med forfatteren Victor Thorn siger et af medlemmerne af tribunalets ledelse Dr. Ian Douglas:

– Israel er ikke længere i stand til at fortsætte folkemordet mod det palæstinensiske folk, i det mindste ikke uden at det får følger. Modige mennesker som dem på Mavi Marmara vil fortsætte forsøgene på at bryde det israelske kvælergreb på palæstinenserne og afsløre dets propaganda.
– Det internationale samfund må afbryde alle økonomiske forbindelser, annullere al militær koordination og alle kontrakter, og indstille alle diplomatiske, akademiske og kulturelle forbindelser med Israel indtil zionisme anerkendes som en racistisk ideologi og praksis.

Ian Douglas refererede til et udsagn fra den amerikanske professor og Israel-ekspert Norman Finkelstein og erklærede:
– Norman Finkelstein sagde for nylig, at Israel nu er en sindssyg stat med 300 atomsprænghoveder. Han har ret, og det er på tide, før der sker noget, man ikke tør forestille sig, at verden tager hånd om denne massive trussel, som Israel repræsenterer. Macbeth er en passende analogi: Israel har så meget blod på hænderne, at det ser spøgelser overalt, og kun kommer videre ved nye drab.

Israel: Indstil FN-undersøgelse

Israel har i mere end tres år overtrådt og tilsidesat den ene FN-resolution efter den anden, alt sammen med amerikansk blåstempling.

Nu forlanger Israels regering, at FN indstiller en uafhængig undersøgelse af massakren på Mavi Maramara og mordene på de ni aktivister. Israels krigsminister Ehud Barak siger efter et møde med FN’s generalsekretær Ban Ki-moon, at han har bedt organisationen om at suspendere planerne om en undersøgelse af israelernes afvisning af seks nødhjælpsskibe.

– Vi gav udtryk for vores umiddelbare holdning, at så længe (…) ny flotiller forberedes, så er det sandsynligvis bedst at skrinlægge en FN-undersøgelse i et stykke tid, siger Barak.

Den zionistiske minister siger, at det er rigeligt, at Israel har udpeget et fem mand stort panel med to udenlandske observatører, som skal undersøgelse aktivistdrabene:
– Vi går i gang med vores selvstændige undersøgelse, som vi mener er klart uafhængig, pålidelig, troværdig og skal have lov til at begynde arbejdet.

’Ved hjælp af bedrag’, hedder en gammel bestseller om den hemmelige israelske tjeneste Mossads globale virksomhed.

Netavisen 25. juni 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne