Kinesiske industriarbejdere retter ryggen!

Foto af Robert Scoble FlickRDe kinesiske arbejdere udnyttes groft af multinationale selskaber og af det kinesiske borgerskab, som kontrollerer det såkaldte kommunistparti. Men arbejderne slår nu tilbage, konstaterer Nettmagasinet Revolusjon.

En strejkebølge har i flere uger raset henover det sydøstlige Kina. Særligt ramte er japanske og andre asiatiske monopolkoncerner i Tiajin og Guangdong.

Arbejderne har organiseret ”vilde” strejker på trods af den korporative kinesiske fagbevægelse. Folkets Dagblad, organ for revisionistborgerskabet, har været tvunget til at indrømme at fagforeningerne ikke har ”evnet at sikre sig tillid blandet arbejderne”, og at de har udført et dårligt job.

Der er blevet sat ekstra fokus på de horrible arbejdsvilkår i mange kinesiske industricentre efter at 12 arbejdere ved Foxconn, som blandt andet producerer iPhone for datagiganten Apple, alene i 2010 har begået selvmord. Efter internationale protestkampagner mod Apple og Foxconn, har selskabet øget lønningerne med op til 66 procent. Det giver en antydning af, hvilken enorm profit de kinesiske arbejderes gratis merarbejde genererer.

Kina er i dag blevet verdens produktionsfabrik nummer ét, med hundreder af millioner arbejdere tilknyttet industrien. Dette industriproletariat har nået så langt, at de er begyndt at vise deres gigantiske muskler som organiseret klasse. Håbløsheden som selvmordene er udtryk for, viger nu for kampvilje og klasseorganisering.

 Arbejderklassen har gennemskuet de røde fraser fra det gennemkorrupte pampervælde i Beijing og Kinas ”kommunistiske” parti. Det socialimperialistiske borgerskab i Kina og de internationale monopoler, som har fået grønt lys til at udsuge Kinas ressourcer og arbejdskraft, har al grund til at frygte fremtiden.

Netavisen 22. juni 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne