Bedsteforældre for asyl anholdt i folketinget

Fotos: Kommunistisk Politik

Idag blev stramningerne af asyllovene L187 L188 og L189 1. behandlet i Folketinget – Bedsteforældre for asyl var mødt talstærkt op på tilskuerpladserne.

Langt om længe gik Birthe Rønn Hornbech kom på talerstolen for at fremlægge lovforslag L 188 (= Forslag til lov om ændring af udlændingeloven, med Skærpede udvisningsregler, samkøring af registre …med henblik på styrket kontrol, reform af reglerne om tidsubegrænset opholdstilladelse, inddragelse af studieopholdstilladelser ved ulovligt arbejde, skærpede regler om indgivelse af ansøgning om opholdstilladelse efter indrejse her i landet og opsættende virkning, m.v.)

Netop da rejste bedsteforældrene sig op og begyndte at synge “Barndommens land”af Benny Andersen, som er deres slagsang. Trods forsøg på at stoppe sangen lød den smukt ud over folketingssalen og understregede harmen over den umenneskelige behandling asylbørnene udsættes for.

Kommunistisk Politik var til stede og tog nogle billeder, da de syngende bedsteforældre blev gennet ud af tilhørerlogen, mens sangen fortsatte

– og sangen fortsatte ned ad gangen på vej ud

og også i det aflukkede område, hvor man ventede på det tilkaldte politi, fortsatte sangen.

Derefter blev alle 28 anholdt og kørt til Bellahøj fpr at blive afhørt. Ifølge en deltager blev det nu ikke til andet end registrering, hvorefter de fik en kop kaffe i politiets kantine.  

– Politiet syntes vist, at det var ganske sjovt, selvom vi fik at vide, at straframmen gik op til 2 års fængsel, siger deltageren. – Det mente de dog ikke blev aktuelt, vi kunne nok nøjes med en bøde.

Kl. ca. 15.30 kunne de forlade politistationen, i højt humør og syngende – i al fald indeni.

Se også pressemeddelelsen fra Bedsteforældre for Asyl
Sang i folketingssalen

Netavisen 19. april 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater