Forsøgte at anholde Tony Blair

Kommunistisk Politik 8, 2010

 
Sidst i marts måned forsøgte den irske journalist David Cronin at foretage en borgerarrestation af krigsforbryderen Toni Blair, den tidligere britiske premierminister, for hans rolle i Irak-krigen. Tony Blair var på besøg i Europa-Parlamentet, da David Cronin greb fat i hans arm: 

– Mr. Blair, dette er en civil anholdelse, sagde han. Angiveligt fik Tony Blair et chok, men nogle bodyguards førte hurtigt David Cronin væk.  

David Cronin sad i halvfemserne selv i EU-parlamentet for De Grønne. Han er en respekteret og erfaren EU-journalist fra nyhedsbureauet Inter Press Service og skriver også for The Guardian. 
– Min motivation for at forsøge at anholde Tony Blair er udelukkende baseret på min foragt for de forbrydelser, han har begået hovedsageligt i Irak, men også Afghanistan, Palæstina, Libanon og Serbien, sagde Cronin om sin aktion. 
 
Militariseringen af EU skrider hurtigt frem. I samarbejde med Rumfarts- og forsvarsindustrien har EU-kommissionen i løbet af det sidste halve år afholdt 7 konferencer under overskriften: Frem mod en aktionsplan for styrkelsen af små og mellemstore europæiske virksomheder i forsvarssektoren. Industrien har også direkte indflydelse på hvordan denne plan bliver udformet, gennem interesseorganisationen, The AeroSpace and Defence Industries Association (ASD). 

I sin artikel om våbenproducenternes styrkede rolle i EU beretter David Cronin om dette fra dansk presse totalt forviste spørgsmål:

“EU lader våbenproducenterne komme til fadet”

Netavisen 14. april 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne