Foreningen Oprør får dom for terrorstøtte

Forfatteren Patrick Mac Manus blev mandag morgen dømt for terrorstøtte. Byretten mente, Foreningen Oprør, som Mac Manus er talsperson for, har overtrådt terrorloven ved at støtte befrielsesbevægelserne FARC i Colombia og PFLP i Palæstina. Han blev idømt 6 måneders betinget fængsel.

– Vi kan ikke acceptere byrettens dom, udtaler Patrick Mac Manus. – Der er i Danmark tradition for solidaritet med undertrykte folk og deres frihedskamp. Den tradition vil vi fortsætte med at give nyt liv, siger den irsk-danske forfatter.

– Det er uacceptabelt i et demokratisk samfund, at magthaverne har forsøgt at knægte disse traditioner, mener Mac Manus og fortsætter: – Vi mener det er vigtigt fortsat at støtte FARC, PFLP og lignende demokratiske, humanitære og sekulære befrielsesbevægelser.

– Israels besættelsespolitik og den statslige vold i Colombia gør modstand legitim. Det ændrer antidemokratisk lovgivning ikke på, slutter Mac Manus.

MacManus og Oprør har besluttet ikke at anke dommen, da det er juridisk udsigtsløst. Anklagemyndigheden overvejer sager mod andre foreninger, der har støttet PFLP og FARC og kan stadig appellere.

Netavisen 15. marts 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater