Demo: Drop anklagerne mod klimaaktivisterne nu!

Fotoreportage Kommunistisk Politik

Under klimatopmødet i København i december blev omkring 2000 fredelige demonstranter frihedsberøvet. Cirka 20 blev varetægtsfængslet – folkene fra Greenpeace ikke medregnet. I dag står 7 personer overfor yderligere retsforfølgelse og potentielt hårde domme. De 7 personer er anklaget for at være med til at organisere lovlige og ikke-voldelige demonstrationer.

De første retssager mod de 7 anklagede aktivister starter 16. marts og fortsætter 19.marts. De to, der skal for retten, er Natacha Verco og Noah Weiss, der begge blev præventivt anholdt og har været udsat for 3 ugers varetægtsfængsling med ubegrundet isolation. De står nu til yderligere fængsling, høje bødestraffe samt udvisning fra Danmark.

Den 11. marts var der støttedemonstration for de syv anklagede klimaaktivister. Den startede på Palæstinas Plads og gik forbi Byretten til Christiania. Godt 300 deltog. De hørte bl.a. taler fra Climate Justice Action og Gerd Berlev fra initiativet Stop Lømmelpakken.

Se Gerd Berlevs tale her
Kamp til stregen mod politisk repression

Igennem hele år 2009 udøvede den danske regering og det danske politi en intens kampagne imod dem, der forholdt sig kritisk til det storpolitiske klimatopmøde. Værktøjerne var et massivt skræmmebillede i medierne af demonstranter og aktivister, samt en oprustning af våben og økonomiske ressourcer til politiet.

Regeringens tiltag var den nye Lømmelpakke, der nu bliver brugt til yderligere kriminalisering af politisk aktivitet. Disse værktøjer blev brugt til præventivt at anholde totusinde mennesker, aflytte telefoner, udspionere og ransage private hjem og overnatningsteder, samt generelt at undertrykke ytringsfriheden. Vi er mange der er rystede over denne behandling og den udvikling det såkaldte demokrati har taget.

Vi kræver, at denne kriminalisering af politiske bevægelser stoppes nu! Og at den danske regering med det samme dropper alle anklager mod dem, der er anklagede på baggrund af at organisere lovlige demonstrationer, samt alle anklager mod andre, der blev anholdt under COP15.

Anklagerne er ubegrundede og bliver brugt til at retfærdiggøre politiets ekstreme brug af magt og til at skræmme befolkningen fra at bruge deres ytrings- og forsamlingsfrihed.

For mere Info:
http://www.cop15repression.info/

Netavisen 11. marts 2010


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater