ALBA uden for murene

Kommunistisk Politik 1, 2010

Hugo Chavez i Valbyhallen Foto: Kommunistisk PolitikNogle af verdens politiske ledere spærrede sig ikke inde bag det gigantiske magtopbud under COP15 i København. Progressive ledere på anti-imperialistiske positioner søgte tværtimod kontakt med den folkelige bevægelse udenfor det afsondrede Bella Center. Mange repræsentanter for NGO’er og enkelte regeringsrepræsentanter forsøgte således at slutte sig til det ’People’s Assembly’, som blev organisrete den 16. december – men blev mødt af slag fra politiet.

Men også præsidenter mødte verden uden for det fejlslagne topmøde. ALBA-landene præsenterede på COP15 deres krav samlet til en retfærdig klimaaftale – og talte ved et vellykket og meget velbesøgt folkemøde i Valbyhallen, hvor bl.a. Annisette og Savage Rose spillede.

Bolivias genvalgte præsident Evo Morales fremlagde de 5 punkter han ønsker sendt til global folkeafstemning, og Venezuelas Hugo Chavez talte under begejstret bifald. Om mødet med København sagde han blandt andet:

– Og så må vi ikke glemme, hvad der skete i går (16. december) på topmødet – der hvor folkene ikke må komme ind! Det lykkedes for to unge mænd at komme ind, men politiet tog dem ud igen. Jeg håber de ikke har slået dem. Jeg har set en meget hård repression i Københavns gader. Det ser man ikke i Venezuela.

Se KPnetTVs reportager fra folkemødet i Valbyhallen:

Hugo Chavez om politiundertrykkelsen i København
[KPnetTV] Den venezuelanske præsident sammenligner på folkemødet i Valbyhallen17. december politiundertrykkelsen i København med forholdene i hans hjemland

Evo Morales i Valbyhallen København Foto: Kommunistisk PolitikEvo Morales fremlægger forslag om global folkeafstemning om klimaforandring
[KPnetTV] Bolivias præsidents forslag til international klimaplatform på folkemødet i Valby-hallen

Billeder fra ALBA folkemødet
[Klimatema] Nogle fotos af statsledere og kunstnere i Valbyhallen

Netavisen 15. januar 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne