Lys for asyl: “Det stopper ikke her”

Fotoreportage fra manifestationen i Århus
Kommunistisk Politik

I morges – den 4. november –  blev 12 asylansøgere tvangsudvist til Irak. Deres skæbne er højst usikker og der er al mulig grund til at frygte for deres liv. Derfor indkaldte KirkeAsyl itil en manifestation for asyl og opfordrede folk til at tænde lys om aftenen:
– Vi mødes for at vise vores foragt mod de umenneskelige og respektløse tvangsudvisninger og vise vores støtte til de tvangsudviste og de udvisningstruede.
Vi tænder lys for humanitært ophold.

Der blev demonstreret foran Christiansborg og i Flakhaven, Odense. Også i Århus tændtes fakler i protest mod udvisningen af de 12 flygtninge til Irak.

Filminstruktør Aage Rais Nordentoft talte, bl.a. om ’magtfuldkommenheden’ der er herskende hos politikerne i vort land. Han slog fast at ikke alle som regeringen mener man skal være blind og døv  overfor andre menneskers skæbne. Hans film ’Afvist’ får premiere 15.11. kl. 13 i Gjellerup Kirke ved Århus, i København, i Brorsons Kirke lørdag. Forestillingen er gratis og efter premieren lægges filmen ud på YouTube. Filmen fortæller historien om de mennesker, man ikke vil lytte til.

Rie fra Kirkeasyl fremhævede bl.a. Lars Løkke Rasmussens udtalelser ved Folketingets åbning, hvor han praler med at han er stolt af Danmarks udlændingepolitik og undlader at nævne Irakernes sag med ét ord. Han mente ikke de udgjorde en politisk udfordring. Den udfordring må vi så være med til at give ham. Kirkeasyl kræver opholdstilladelse til alle de afviste irakiske asylansøgere.

Alle politikere der enten samtykker eller tier er medansvarlige. At give opholdstilladelsen kræver kun politisk vilje og med menneskelighed.
’Vi må blive ved med at vise vores foragt for denne politik og vores uenighed. Det stopper ikke her´.

Netavisen 5. november 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater