Hugger den israelske hær kropsdele fra palæstinensere?

Det zionistiske Israel kræver at den svenske regering fordømmer artikel, som beskylder israelere for at hugge palæstinensiske kropsdele til transplantationer Andre kræver en uafhængig undersøgelse af påstandene

Palæstinensiske kvinder i demonstration mod IsraelDen svenske journalist Donald Boström vakt international furore med en artikel i den svenske socialdemokratiske avis Aftonbladet, der opregner en række kendsgerninger og refererer til udtalelser fra palæstinensere om, at familjemedlemmer er blevet dræbt af den israelske hær og har fået fjernet deres organer til transplantationer, udført af israelske eller amerikanske læger.

En rabbi i New York er anklaget for organhandel. Levy Ishak Rosenbaum har indrømmet, at han har handlet illegalt med organer fra Israel, som han har købt for 10.000 dollar og videresolgt i USA for 160.000 dollar.

Nu forlanger Israel, at den svenske regering fordømmer artiklen, som betegnes som anti-semitisme af Stürmer-typen, og truer med sanktioner mod Sverige! Den borgerlige svenske statsminister Fredrik Reinfeldt har pure afvist under henvisning til ytringsfriheden og den svenske grundlov. Derefter har tavsheden sænket sig i de svenske medier.

Donald Boström selv afviser alle beskyldninger om anti-semitisme og siger, at hans formål er at få påstandene om organtyveri og organhandel undersøgt. En lang række internationale medier og intellektuelle har tilsluttet sig kravet. Også det palæstinensiske PFLP kræver påstandene undersøgt.

Rygter om israelske organtyverier har verseret siden begyndelsen af 1990’erne, men er først nu blevet bragt frem i lyset. De baserer sig ikke mindst på den kendsgerning, at palæstinensiske familier har fået udleveret slægtninge, der er døde i israelske fængsler eller efter at de har overgivet sig, hvor deres lig viser sig at mangle indre dele. Hundredvis er simpelthen forsvundet og begravet i Israel.

Det zionistiske Israel og dets venner var ihærdige ‘forsvarere af ytringsfriheden’, da de provokatoriske Muhammed-karikaturer kom frem. Nu lyder der altså helt andre toner, og kommentatorer påpeger, at der er tale om en slags ’omvendt Muhammed-krise’.

NATO’s generalsekretær, der var hovedperson i den danske karikatur-krise, har undladt at kommentere og ’forsvare ytringsfriheden’. Men kravet om en uafhængig undersøgelse vokser.

Se Donald Boströms artikel her

”Våra söner plundras på sina organ”
(Aftonbladet, sv)
Engelsk udgave
“Our sons are plundered of their organs”

‘Våga granska Israel!”
Aftonbladets kulturredaktør Åsa Linderborg kommenterer den israelske og officielle svenske reaktion på artiklen

Netavisen 27. august 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne