Stop tvangsudvisningerne: Støttedemonstrationer og besættelser

Aktiviteterne til støtte for de irakiske asylsøgere og protesterne mod tvangsudvisninger vokser

Irakere i kirkenDer er en stadig voksende sympati i den danske befolkning for de afviste irakiske asylsøgere, hvoraf en del har søgt asyl i Brorsons Kirke i København.

En stor demonstration fra Christiansborg Slotsplads til Rådhuspladsen torsdag den 18. juni,  indkaldt af bl.a. Borgere for et anstændigt Danmark og Bedsteforældre for asyl, understreger bredden i bevægelsen – blandt andet med talere som Svend Auken, Mimi Jacobsen, Carsten Jensen og Karen-Lise Mynster.

Den 18. juni er også den dag, hvor den første udvisning skulle finde sted efter den nye aftale mellem den danske regering og myndighederne i Irak. Azad Ali skal efter 2 år i Danmark afhentes i Sandholmlejren og mod hans vilje sættes på et fly til Irak, selvom udvisninger med tvang angiveligt strider mod aftalen.

Det har udløst forstærkede protester.

Integrationsministeriet besat

Tirsdag den 16. juni blev Birthe Rønn Hornbechs ministerium besat af aktivister fra ’Stop udvisningerne’. Internationale og danske organisationer som UNHCR, Amnesty International og Dansk Flygtningehjælp siger samstemmigt at det er livsfarligt, at opholde sig i Irak og retter kritik mod udvisningsaftalen. Når de danske myndigheder alligevel påbegynder tvangsudvisningen af mennesker til Irak må der reageres, siger Stop udvisningerne.

Talsperson Lars:
– Vi har besat Ministeriet for flygtninge, indvandrere og integration, fordi det har et stort ansvar for denne umenneskelige tvangsudvisning. Ministeriet bør øjeblikkeligt ændre den linie det har lagt i disse sager og give asyl!

– Hverken den danske eller den irakiske regering kan garantere for sikkerheden i Irak, og vi bliver nødt til at udtrykke vores dybeste foragt for denne umenneskelige behandling. Den danske stat har aktivt deltaget i krigen i Irak, og har derfor et direkte medansvar for disse flygtninges vanskelige situation”.

Samtidig er der skabt massiv usikkerhed om hjemsendelsesaftalen, idet den irakiske regering har udtrykt skepsis, ved udvisninger under tvang.

Støt irakerne i kirken

60 af de 265 irakiske asylansøgere, der har fået afslag på asyl i Danmark, har søgt tilflugt i Brorsons Kirken i København. En stærk solidaritetsbevægelse er vokset frem.

Se hvordan irakerne i kirken kan tøttes på Kirkeasyls hjemmeside www.kirkeasyl.dk.

Her kan man deltage i en underskriftsindsamling, se en ønskeliste for, hvad irakerne ellers har brug for, læse hidtidig presseomtale, få skabeloner til læserbreve og oplysninger om demonstrationer og andre aktiviteter, såvel som kontakt til Kirkeasyl gruppen, og et bankkonto nummer, hvor støttemidler kan indsættes.

Irakerne i kirken på Facebook

Netavisen 18. juni 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater