Foreningen Oprør: Tillykke til Fighters+Lovers

International solidaritetUanset Højesterettens beslutning onsdag den 25. marts er Fighters+Lovers udfordring af terrorlovgivningen et vigtigt skridt i forsvaret for retten til solidaritet og støtte til alle befolkningers befrielseskamp.

At befrielseskamp kan blive udlagt som terrorisme og solidaritet kan være strafbart, er uacceptabelt, men ikke overraskende. Illegitime regimer og besættelsesmagter har altid defineret modstands- og befrielsesbevægelser som terrorister. Både illegitime regimer og besættelsesmagten støttes internationalt af regeringer, oftest af politiske og strategiske interesser.

Enhver organisation som bekæmper disse interesser, betragtes som ”illegal”. FARC’s og PFLP’s placering på ”terrorlisterne” er ingen tilfældighed.
Målet med at ”terrorstemple” PFLP er at kriminalisere en folkelig og væbnet modstand mod årtiers besættelse af Palæstina. Ligeledes er ”terrorstemplingen” af FARC en kriminalisering af opgøret med statslig vold og korruption i Colombia.

Selv en retslig frifindelse af Fighters+Lovers i denne sag, eller af Foreningen Oprør i den kommende retssag, vil ikke kunne ændre på fastholdelsen af PFLP eller FARC på ’terrorlisterne’.

Retten til oprør afgøres ikke af domstolene. Selv anklageren mod Fighters+Lovers, rigsadvokat Jørgen Steen Sørensen, anerkender domstolens dybe utilstrækkelighed. Domstolene ”støder på lande, hvor statsmagten i større eller mindre omfang benytter sig af metoder, som til forveksling kan ligne terrorisme”, var hans ord i Højesteretten.

Men i stedet for opgivelse af sagen mod dem, der udfordrer en sådan statsmagt, opretholdes anklagerens krav om straf og fængsling. Igen et bevis for, at domstolenes virksomhed er begrænset og tilpasset herskende politiske vilkår.

En kriminalisering af befolkningers befrielseskamp og retten til støtte disse bevægelser vil ikke standse vores modstand. For Foreningen Oprør er det et politisk mål, som hverken byret, landsret eller højesteret kan ændre.

BEFRIELSESKAMP ER IKKE TERRORISME!
FOR RETTEN TIL MODSTAND!

Foreningen Oprør
www.opror.net

Netavisen 24. marts 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater