FARC- og PFLP-støtte intet problem i Sverige og Norge

Under retssagen mod Fighters + Lovers i højesteret fredag kom det i forsvarer Thorkild Høyers procedure frem, at FARC- og PFLP-støtte foregår uden problemer i Sverige og Norge.For den danske anklager er der tale om terror. Men myndighederne i Sverige og Norge løfter ikke et øjenbryn.

Stop terrorstempling af modstandsorganisationerHandlinger, som den danske Rigsadvokat kalder for alvorlige forbrydelser mod terrorloven, er helt problemfrie i Norge og Sverige. Det er kommet frem under fredagens retsmøde i Højesteret, hvor T-shirtsagen er under behandling. Tøjfirmaet Fighters+Lovers er tiltalt efter den hårde terrorparagraf 114 b om terrorstøtte, men havde tøjfirmaet været norsk eller svensk – og ikke dansk – havde T-shirtmagerne næppe siddet på anklagebænken i dag.

* NORGE: PFLP og FARC er ikke på terrorliste

I 2006 meddelte Norges udenrigsminister, Jonas Gahr Støre, at Norge ikke længere vil anvende eller forholde sig til EU’s liste på personer og organisationer, som mistænkes for at være indblandet i terrorvirksomhed.
– Vi har besluttet, at vi fremover vil basere os på én liste, og det er FN’s liste, udtalte udenrigsministeren.

Kilde: artikel fra Danmarks Radio – Hverken PFLP eller FARC er opført på FN’s terrorliste.

* SVERIGE: To tilfælde af økonomisk støtte til PFLP og FARC har ikke ført til retssager

a) I 2002 gav ledende medlemmer af Ung Vänster ca. 4.000 skr til PFLP. Samme år besluttede Kammeranklager Hans Ihrman at der ikke skulle rejses tiltale mod Ung Vänster (der modsvarer Socialistisk Folkepartis Ungdom i Danmark) .

Jag ser oerhörda tillämpningsproblem med den här lagstiftningen, udtalte kammeranklager Ihrman i den anledning. Anklagemyndigheden angav som grund til ikke at rejse tiltale at beløbet var bagatelagtigt og at formålet med støtten var humanitært.

Kilde: Dagens Nyheter 22.10.2002
Ung Vänsters gave til PFLP svarer nogenlunde til det reelle beløb som Fighters+Lovers i 2006 indsamlede til FARC og PFLP, nemlig ca. 5.000 dkr.

b) I 2005 henvendte den svenske forening Demokratiuppropet (Demokratiopråbet) sig til svensk politi, og meddelte at man foretog en indsamling til PFLP og FARC. Ifølge foreningens talsmand Dror Feiler, ønskede politiet ikke at foretage sig nærmere i sagen.

Jeg har med god samvittighed støttet FARC og PFLP med større pengebeløb i flere omgange. Det er der ingen problemer i“, udtaler Dror Feiler.

Feiler er en internationalt kendt svensk-israelsk kunstner, der vakte stor opmærksomhed da den israelske ambassadør i Stockholm smadrede hans værk “Snehvide og sandhedens vanvid” og forårsagede diplomatisk krise mellem Sverige og Israel.

Kilde: Politiken 20.01.2004

Det er tankevækkende, at anklagemyndigheden i Danmark kræver hårde fængselsstraffe for handlinger, der åbenbart er problemfrie i Sverige og Norge“, udtaler forsvarer for Fighters+Lovers, Thorkild Høyer.

Se også

T-shirtsag viser at terrorlov bør laves om
Netavisen 09.03.2009

Netavisen 9. marts 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater