Fighters+Lovers i Højesteret

En af de dømte T-shirtsDen 5. og 6. marts skal T-shirt-folkene fra Fighters+Lovers forsvare sig mod terror-anklager i Højesteret. Det bliver den foreløbige afslutning på en af de mest usædvanlige politiske retssager i Danmark.

Seks personer fra Fighters+Lovers er anklaget efter den hårde terrorparagraf 114b, der kan give op til ti års fængsel. T-shirtmagerne er tidligere blevet både dømt og frikendt i den opsigtsvækkende sag, der har sat debatten om politiske frihedsrettigheder på dagsordenen.
Højesteret vil enten idømme de tiltalte fængsel eller frifinde dem. Der er ingen mellemvej i den kontroversielle T-shirt-sag.

– Det er helt gakgak, at vores T-shirt bliver anset for at være terrorisme. Solidaritet er ikke en forbrydelse, og justitsministeren gør de virkelige terrorister en stor tjeneste ved at undergrave vores demokratiske rettigheder på den her måde, udtaler den terror-anklagede Katrine Willumsen fra Fighters+Lovers.

Udfaldet kan få store konsekvenser, ikke blot rent menneskeligt for de tiltalte, men især for hvordan den såkaldte krig mod terror vil gribe ind i politiske frihedsrettigheder i det danske samfund.

– Kernen i et demokrati er retten til at vise sin uenighed. Terrorlovgivningen angriber vores politiske frihedsrettigheder, og derfor er den farlig for demokratiet, udtaler Michael Schølardt, direktør for Fighters+Lovers.

Fighters+Lovers arbejder i grænselandet mellem mode, kultur og politik. I en unfair verden står F+L op for solidaritet og retten til at kæmpe for frihed. F+L er solidariske med befrielsesbevægelserne PFLP i Palæstina og FARC i Colombia. F+L mener, at PFLP og FARC hverken er engle eller dæmoner, men mennesker, der kæmper en legitim kamp mod henholdsvis Israels ulovlige besættelse og det brutale colombianske regime.


Tredje gang er frihedens gang

I 2007 viste en pure frifindelse i byretten, at frihedskamp og solidaritet ikke er terrorisme. Men i 2008 viste skes fængselsdomme i landsretten, at det politiske klima for tiden ikke giver plads til at være uenig med den danske regering. Nu er det op til højesteret at vælge side. Kan solidariske T-shirts være terror?

Fighters+Lovers siger:

– Vi accepterer ikke landsrettens dom, og derfor gav det håb og kampgejst, at så mange blandede sig i debatten i efteråret og var med til at vise, at vi ikke bøjer nakken. Nu er vi fulde af forventning til at fortsætte debatten i Højesteret. Vigtige politiske beslutninger bør ikke træffes bag retslokalernes lukkede døre. Men er det her, slaget skal stå, så tager vi både kampen derinde og ude i virkeligheden!

– Vi håber at gøre det sammen med alle jer, der heller ikke mener, staten skal indskrænke vores frihedsrettigheder, og som ikke vil hjælpe krigeriske regimer med at besvare legitime protester med bomber og terrorstempling. Hjælp os med at erklære denne mørke periode for et overstået kapitel. Fighters+Lovers er fit for fight og klar til at udråbe en ny tidsalder i dialogens og frihedens navn. Vi håber, at den store opbakning, der gav os vind i sejlene ved de første to retssager, vil blæse igen.

Tredje gang er frihedens gang.


“Watch out for justice!”

Firmaets nye kollektion består af moderigtige armbåndsure. Overskuddet er øremærket til advokatgrupper, der yder retshjælp til politiske fanger i israelske og colombianske fængsler.

– Filosofien bag vores nye ure er, at selvom tiden går, så er der værdier som frihed og retfærdighed, som består, forklarer den terror-anklagede Ulrik S. Kohl fra Fighters+Lovers.

Retsmøderne ligger den 5. marts klokken 8.30-14.30 og den 6. marts klokken 8.30-10.00 i Højesteret, Prins Jørgens Gård, 1218 København K. Folk opfordres til at vise støtte dér.

T-shirt-sagen kort

– I februar 2006 lancerer F+L en T-shirt-kollektion til støtte for et plakatværksted drevet af PFLP og en radiostation drevet af FARC. På foranledning af daværende justitsminister Lene Espersen bliver T-shirt-folkene tiltalt for terrorstøtte.

– I december 2007 bliver F+L frifundet af Københavns Byret, der ikke finder grundlag for at betegne FARC og PFLP som terrorister. Statsadvokaten anker dommen.

– I september 2008 idømmer Østre Landsret seks tiltalte op til et halvt års ubetinget fængsel efter terrorlovens § 114. En enkelt dommer stemmer for frifindelse. Fighters+Lovers anker dommen.

– 5. marts 2009: T-shirt-sagen starter i Højesteret.

Netavisen 24. februar 2009


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater