Århus: Nyt White Pride overfald

Kommunistisk Politik 22, 2008

Århus: Antifascisme ikke kriminel - men nødvendig

Sidste fredag aften havde de unge fra Flere Fristeder fest for at fejre at de kunne blive i Huset tre måneder mere. Efter festen trængte en flok mænd ind gennem døren til de unge, og optrådte voldelige og råbende.

De få unge, der opholdt sig der, tog til genmæle og forsøgte at smide indtrængerne på porten. Det fik voldsmændene til at råbe op om, at de unge var anholdt, hvorved det kom frem, at der var tale om civilstrømere. Derefter fulgte en ransagning, hvor strømerne ifølge eget udsagn (jf. Stiftstidende) fandt en række farlige slagvåben, såsom cykelstyr, brædder med søm og endda bomber, uha, malingsbomber forstås.

Senere samme aften lå en gruppe på omkring 10-15 højrerabiate nazivoldsmænd på lur bagved Huset, og da de så,  at en tilfældigt forbipasserende var talsmanden for Antiracistisk Netværk i Århus, blev han angrebet og banket ned. Politiet var hurtigt på stedet, men fangede ingen af de flygtende overfaldsmænd.

Begivenhederne følger et nøje mønster, hvor unge fra venstrefløjen terroriseres af både borgerskabets statsansatte magtapparat og af selvbestaltede tæskehold.

Netavisen 4. november 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater