Asylaktivister anholdt

Af initiativet Stop udvisninger

Billede fra tidligere aktion i lufthavnenInitiativet Stop Udvisninger har i dag aktioneret i Kastrup Lufthavn. Omkring 30 asylaktivister er anholdt.

Aktivisterne blokerede for KLMs check-in skranke, og skabte postyr og opmærksomhed ved at hænge bannere ud, uddele flyveblade og hælde perler ud over gulvet i Terminal 2.

KLM var mål for dagens aktion, da dette flyselskab ligesom Lufthansa vælger at medvirke til tvangsudvisninger – og er det luftfartsselskab som bliver benyttet til dagens udvisning.
Stop Udvisningerne opfordrer derfor fremover til boykot af KLM.

De danske myndigheder er lige nu igang med at udvise endnu en person til Irak. Dette sker, selvom tidligere tvangsudsendelser er endt med at flere af de tvangsudviste er blevet fængslet, straks efter ankomsten til Bagdad. Den danske anklagemyndighed har desuden i flere tilfælde mistet kontakten til den udviste.

Tidligere har i hvert fald én udvist iraker fra Storbritannien mistet livet kort tid efter sin ankomst til Irak. Dette er med til at understrege den klare sikkerhedsrisiko, der er ved at tvinge mennesker til Irak. Landet er desværre stadig præget af usikkerhed og vold. Den udlændingepolitik som Danmark fører, er i sidste ende med til at slå mennesker ihjel. Vi bør give flygtninge asyl. Ikke sende dem tilbage til en ukendt skæbne.

“Erfaringerne fra de tidligere udvisninger viser desværre, at de danske myndigheder spiller russisk roulette med de tvangsudviste. Det er kun et spørgsmål om tid, før denne politik ender med at koste menneskeliv.” udtaler Asla, talsperson fra Stop Udvisningerne.

“Derfor forsøger vi endnu engang at forhindre en udvisning til Irak. Så længe myndighederne ikke selv tager ansvar, og stopper med at tvangsudvise mennesker til en usikker skæbne, må vi som almindelige mennesker forsøge at gøre det. Og at myndighederne stadig satser på at tvangsudvise flere hundrede afviste asylansøgere, gør kun situationen endnu mere grotesk.”

Stop Udvisningerne vil fortsætte med at gøre hvad vi kan for at bringe fokus på udvisningerne og Danmarks racistiske asylpolitik, samt at forsøge at hindre disse udvisninger i at blive gennemført.

Initiativet Stop Udvisningerne
www.stopudvisningerne.blogspot.com

Netavisen 18. september 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater