Aktivister vil lukke Sandholm

Af initiativet Luk Lejren

Pigtråd omkring Sandholm-lejren 2004Tusindvis af ulydige borgere vil den 25. oktober i en kæmpe civil ulydighedsaktion lukke Sandholmlejren. Initiativet Luk Lejren, som står bag den spektakulære aktion, har forberedt aktionen i flere måneder.

“Når vi den 25. oktober tager til Sandholmlejren, er det for at lukke den” siger Anna Bågø, talsperson for Luk Lejren: “Vi tager sagen i egne hænder, fordi vi som borgere ikke kan leve med den måde vores medborgere, der er indsat i lejren, bliver behandlet på”.

I Luk Lejren er der allerede flere hundrede aktive ulydige borgere, som de sidste par måneder har lagt slagplaner for, hvordan lejren skal lukkes. Samtidig har initiativet allerede trykt tusindvis af plakater, klistermærker og flyers, som vil blive spredt ud over København og resten af landet i løbet af weekenden. Dertil vil Luk Lejren udgive en avis i et stort oplag og lancere flere internetkampagner.

* ”Målet er at mobilisere så mange ulydige borgere til aktionen som muligt”, udtaler Pil Christensen fra Luk Lejren og fortsætter:
* ”Planen er, at vi vil fjerne det hegn, som omgiver Sandholm, og samtidig lukke den kontrolpost, som registrerer og kontrollerer lejrens beboere.”
* ”Den 25. oktober indtager vi Sandholmlejren med musik, teater og folkekøkken og går ikke hjem ,før hegnet er klippet og kontrolposten lukket.”

I forhold til spørgsmålet om hvad initiativet vil gøre, hvis politiet prøver at stoppe dem, fortsætter Anna Bågø:

”Vi har tænkt os at være så mange, at politiet ikke kan stoppe os. Samtidig har vi rigtig mange kreative ideer på tegnebrættet. Vi mener det alvorligt – vi lukker Sandholmlejren!”

Forholdene i Sandholm er racisme

Sandholmlejren”I Sandholmlejren sidder vores medborgere uden de mest basale borgerrettigheder. De får frataget alle muligheder for at handle i deres eget liv. Forestil dig at du ikke må arbejde eller uddanne dig og at andre borgere er ansat til at kontrollere dig og sørge for at du ikke gør det. At du ikke selv bestemmer hvornår du vil spise, at du ikke selv må lave mad? Sådan er tilværelsen i Sandholmlejren. Beboerne lever under eksistensminimum og med usikkerhed og frygt for hvad der skal ske i morgen,” udtaler Anna Bågø

”Vi mener faktisk, at den forskelsbehandling og diskriminering, som finder sted i Sandholmlejren og i danske asylsystem er udtryk for racisme,” udtaler Pil Christensen og fortsætter:
”Asylansøgere er jo ikke turister på gennemrejse. Mennesker flygter ikke for sjov. Det tager i gennemsnit fire år at behandle en asylansøgning. Asylansøgere er medborgere, som bor og lever her, blot uden nogen af de rettigheder og privilegier som vi andre nyder”.

I Danmark er der parlamentarisk flertal for den førte asyl- og udlændinge politik. Til det svarer Anna Bågø:
* ”Når flertallet krænker minoriteters rettigheder, og diskriminerer og forskelsbehandler vores medborgere, ser vi det som en borgerpligt at handle ulydigt.”

Røde Kors skal trække sig

”Det kan godt være at Røde Kors er en humanitær organisation. Men Røde Kors er lige nu med til at legitimere et umenneskeligt og uanstændigt asylsystem,” siger Pil Christensen og fortsætter:
”Det her er en mulighed for at Røde Kors til at sige fra. Vi forventer at de vil hjælpe os med at lukke lejren”.

Pil slutter:
”Pointen ved den her aktion er, at man kan handle mod racisme og diskrimination af vores medborgere. Vi opfordrer Røde Kors’ medarbejdere og alle andre, der arbejder i Sandholm, til at udvise civil ulydighed og lade være med at udføre deres arbejde. Hjælp os i stedet med at indrette folkekøkkener og rive hegnet ned”.

Hjemmeside: luklejren.dk

Netavisen 15. september 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater