Bombe under t-shirt-sag: Colombia vil presse dansk domstol

Af Fighters+Lovers

Jaime Bermúdez - ny colombiansk udenrigsminister og tdl. ambassadør siger, at det er den colombianske stat der står bag appelsagen mod Fighters+Lovers ved Østre LandsretTirsdag: Colombias regering har direkte indflydelse på det danske retssystem. Det hævder den colombianske udenrigsminister Jaime Bermudez i et opsigtsvækkende tv-interview, der er blevet bragt i et af Colombias mest sete debatprogrammer. Det kom frem under afhøringen af sagens sidste vidne i dag.

Ifølge den colombianske minister deltager den colombianske regering aktivt i retssagen mod “Fighters+Lovers”, der i disse dage bliver behandlet ved Østre Landsret. Bermúdez sagde i interviewet, at det var Colombia – og ikke den danske justitsminister – der traf beslutningen om at anke byrettens frifindelse den 12. december 2007 af syv T-shirt-sælgere.

Udtalelserne faldt i tv-kanalen RCN’s populære program “La Noche” i fredags. Her erklærede Bermudez, at Colombias regering fører en kampagne i Danmark, for at Fighters+Lovers skal dømmes.

– Det er uhørt, at en fremmed regering forsøger at påvirke udfaldet af en dansk retssag, siger Thorkild Høyer, forsvarer i t-shirt-sagen.
– Det påfaldende er, at det af udenrigsministerens udtalelser fremgår, at Colombias regering har været i direkte samarbejde med den danske anklagemyndighed i forbindelse med anken af sagen. Det undrer mig, hvis det er sandt, udtaler Thorkild Høyer.

– Anklagemyndigheden bestrider den colombianske ministers påstande. Men hvis ministeren ikke har ret, er det mærkeligt, at han som udenrigsminister fremlægger sådanne løgne i de colombianske medier, mener Thorkild Høyer, som fortsætter:
– Det er naturligt, at det danske udenrigsministerium nu forholder sig til disse påstande fra Colombias udenrigsminister.

Den colombianske regerings reaktion skal ses på baggrund af, at Østre Landsret torsdag i sidste uge underkendte en række colombianske retsdokumenter med henvisning til at tortur udøves af colombianske myndigheder på systematisk vis.

Udenrigsministeren sagde blandt andet:
– Det var os, der appellerede. Og nu er denne proces netop ved at blive behandlet ved den anden instans, og her deltager Colombia aktivt.

Udenrigsminister Jaime Bermúdez’ udtalelser lød på spansk:
“Nosotros hemos apelado. Y ahora se esta llevando precisamente la segunda instancia de este proceso, en el cual Colombia participa activamente.”

En gengivelse af dem kan ses på tv-kanalens hjemmeside:
[www.canalrcn.com]
(klik på: La noche prog. 109)

Endvidere er en foromtale med det pågældende klip af interviewet tilgængeligt på youtube (søgeord: “la noche de rcn 4” – Tidskode 1:10)

Netavisen 10. september 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater