Obamas vicepræsident: Zionist og Irak-slagter

Den brasilianske tegner Carlos Latuffs kommentar til det amerikanske præsidentvalg

Barack Obama blev på partikonventet i Denver kåret som ‘demokraternes’ partis præsidentkandidat og udråbt som en mand, der vil bringe en ny kurs for USA og gøre op med 8 års ‘fejlslagen Bush-politik’. Med sin typiske retorik sagde han:“America, we are better than these last eight years.We are a better country than this.”

Den brasilianske satiretegner Carlos Latuffs kommentar til det tilstundende amerikanske præsidentvalg

Men hvor langt rækker Obamas rolle som ‘håb’ og ‘fredspræsident’? Der er grund til at anlægge et realistisk syn på ham. Hans valg af makker ved præsidentvalget, der nu for alvor går ind i den afgørende fase med intens mudderkastning bringer det hele ned på jorden igen.

Udpegningen af senator Joe Biden til vicepræsidentkandidat er rost for at tilføje ‘udenrigspolitisk erfaring’ til kandidaturet, og har i al fald vakt begejstring i den jødiske lobby i USA, AIPAC. For Biden erklærer selv, at han er zionist, og han har haft nære forbindelser til Israel og israelske ledere gennem mange år.

Til gengæld er man i Mellemøsten og i særdeleshed Irak dybt bekymrede. For selvom Obama vil vinde præsidentvalget på løfter om tilbagetrækning fra Irak, er Biden kendt som ophavsmand til den skandaløse plan om at opsplitte Irak i tre stater efter etniske og religiøse linjer: kurdisk, shi’itisk og sunni.

Fra den kant er der intet positivt i vente.

Se også

En drøm uden løfter: Barack Obamas linedans
Kommunistisk Politik 17, 2008

Obama og den virkelige magt bag kulisserne
Af Eric Walberg, Stop Terrorkrigen

Netavisen 29. august 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne