PsyOp: Er Washington opsat på at sabotere Beijing olympiaden?

Før-olympisk PsyOp skaber atmosfære af frygt og usikkerhed

Af  Michel Chossudovsky, Global Research

I ugerne op til Beijing olympiske lege er en atmosfære af frygt og usikkerhed ved at udfolde sig.

Kina er ikke blot blevet angrebet for sine brud på menneskerettigheder, en i Kina baseret islamisk terrororganisation har annonceret, at den planlægger at ”skabe ravage” ved starten på legene ifølge medierapporter: Turkestans Islamiske Parti (TIP) har taget ansvar for adskillige før-olympiske terror angreb, herunder bombningen af tre busser i Kunming, hovedstaden i Yannan d. 21. juli, der dræbte 2 og efterlod 13 sårede, ligesom en tilsvarende bombe i en Shanghai i maj.

TIP har ligeledes taget ansvaret for en et angreb i Wenzhou d. 17. juli, hvor man brugte en traktor fyldt med eksplosiver og bombningen af Guangzhou plastic fabrik d. 17. juni (Sydney Morning Herald d. 27, juli 2008).

Lederen af Turkestan Islamiske Parti (TIP), kommandør Seyfullah har em mystisk videoudsendelse advaret både atleter og tilskuere om, at man har planlagt at udføre lignende angreb i adskillige tæt befolkede bykvarterer med det formål ultimativt at sabotere de olympiske lege. ”Via det velsignede hellige angreb i Yunnan i denne omgang, advarer Turkestans Islamiske Parti Kina endnu en gang. Vort mål er at ramme de mest kritiske punkter i forbindelse med de olympiske lege.

Vi vil forsøge at ramme de centrale kinesiske byer hårdt ved at bruge taktiker, der aldrig har været anvendt. Vi advarer Kina og det internationale samfund for sidste gang om, at de tilskuere, atleter, specielt muslimerne, som planlægger at deltage i Olympiaden, venligst drop jeres intentioner om at tage til Kina. Stå venligst ikke side om side med det troløse folk. Frivillige fra Turkestans Islamiske Parti vil udføre voldelige militære aktioner mod enkeltpersoner, kontorer, lokaliteter og aktiviteter, der er forbundet med de olympiske lege i Kina”. (Udsnit af den påståede erklæring fra kommandør Seyfullah, offentliggjort til medierne af IntelCenter, Washington, d. 23. juli 2008.
(http://www.intelcenter.com/)

Se TIP VIDEO (YouTube) click here
Still-billede fra TIP videoen

Om videoen er autentisk er tvivlsomt, timingen af offentliggørelsen efterfølgende TIP bomberne i Kunming og knap to uger før de olympiske lede er mistænkelig. Den mystiske video blev stillet til rådighed for de vestlige og kinesiske medier af IntelCenter, et privat Washington baseret Intel selskab, der har kontrakt med den amerikanske efterretningstjeneste og Pentagon. Hvordan, fra hvem og hvornår den blev overrakt er ikke blevet afsløret.

Videoen indeholder en omhyggeligt udarbejdet fortælling. Det sender et klart budskab med malende billeder. Bliv væk fra de olympiske lege. Det starter med Beijings olympiske logo, der går op i flammer, da en raket rammer en olympisk lokalitet. (se Toronto Star, d. 1. august 2008).
 
Hven står bag Turkestan Islamiske parti?
Ifølge Stratfor, en amerikansk baseret tænketank med efterretningsmæssige emner, tilhører TIP, der har taget ansvaret for de før olympiske terror angreb, den bredere East (øst) Turkestan Islamiske bevægelse (ETIM), der er baseret den autonome Xinjiang-Uygur region.

ETIM er kendetegnet ved at blive hemmeligt støttet af pakistansk efterretningsvæsen – Pakistans Inter Services Intelligence (ISI) – der handler i tæt koordination med CIA. Pakistans ISI’s rolle med at støtte det islamiske Uygurs opstande går tilbage til midten af 90’erne. Ifølge Yossef Bodansky i en rapport fra 2000 om strategiske politik for forsvars- og udenrigske affærer:

”De pakistanske terrorisme-sponsorerende aktiviteter langs Silkevejen var det primære instrument i Islamabads regionale strategi. Det ISI-sponserede oprør og terrorisme langs de vestlige adgangsveje til Kina var strategisk udvikling med alvorlige konsekvenser”.
Den historiske forbindelse mellem Pakistans militære efterretningsvæsen (ISI) og CIA er rigeligt dokumenteret. I løbet af 1980’erne, blev ISI’s division for hemmelige aktioner brugt af CIA til at rekruttere til og træne Mujahideen, som blev sendt til Afghanistan for at kæmpe mod de russiske tropper.

Efter den kolde krigs æra forblev forbindelsen mellem CIA og ISI stort set intakt. ISI blev fortsat brugt af Washington til at kanalisere hemmelig støtte til forskellige islamiske fundamentalistiske bevægelser som Al Qaeda, der var involveret i terrorangreb under falsk flag.(Michel Chossudovsky, USA’s krig mod terrorisme, Global Research, Montreal 2005).

ISI har som et efterretningsmæssig væsen spillet en hemmelig nøglerolle i den amerikanske ”krig mod terrorisme” ved at finansiere og tilskynde disse terrororganisationer og også ved at nære illusionerne om en ”udefrakommende fjende”.
I Kina har hemmelig støtte til Uygur oprøret stort set tjent det formål at skabe politisk ustabilitet. I Xibjiang-Uigur har det pakistanske efterretningsvæsen (ISI), som har optrådt som forbindelsesled til CIA, støttet adskillige islamiske organisationer såsom Islamiske Reformister Parti, Øst Turkestans Nationale Enheds Alliance, Uigur Befrielsesorganisation of Centralasiens Uigur hellige krigs Parti.

Adskillige af disse islamiske organisationer har fået fra og støtte træning af Al Qaeda, som er en amerikansk støttet efterretnings aktiv. Det erklærede formål for disse Kina-baserede islamiske organisationer er ”etableringen af et islamisk kalifat i området” (Michel Chossudovsky, USA’s krig mod terrorisme,  kapitel 2). Kalifat projektet, som er hemmeligt støttet af amerikansk-pakistansk efterretningsvæsen, forgriber sig på kinesisk territorial suverænitet. Støttet af forskellige Wahabi fonde i Golfstaterne, er separatisme langs Kinas vestlige grænse forenelig med de amerikanske strategiske interesser i Centralasien.

Ved stiltiende at fremme løsrivelse af Xinjiang-Uigur regionen (ved at bruge Pakistans ISI som mellemmand), forsøger Washington at udløse en bredere proces af politisk destabilisering og fraktionering i Folkerepublikken Kina.

”Kina rapporteres for at sige at Øst Turkestan (Uyghur) islamiske terrorister opererer fra Pakistan og trænes i specielle lejre på pakistansk territorium. Det er første gang, at Beijing administrationen anklager Pakistan for at huse anti-kinesiske elementer på sin jord. Åbenbaringen kom i et retsdokument i sagen mod den fængslede canadier, Celil, hvori det nævnes, at Celil tilsluttede sig Øst Turkestans Befrielses Organisation (ØTBO) tilbage i 1997 og optrådte som senior instruktør i Kyrgyzstan. Ifølge dokumentet rekrutterede Celil folk og sendte dem til forskellige træningslejre i Pamir Plateauet på pakistansk grund. ØTBOs hovedformål er at udskære et uafhængigt Øst Turkestan ved at forene dele af Kina og Kyrgyzstan”. (B. Raman, USA og Terrorisme i Xinjiang, Sydasien analyser 2002, http://www.southasiaanalysis.org/papers5/paper499.html

Den autonome Xinjiang Uygur region, Pamir Plateauet på den pakistanske-kinesiske grænse

TIP som har taget ansvaret for adskillige før-olympiske terrorangreb tilhører den bredere ETIM, som er hemmeligt støttet af Paksistans ISI.

Pakistans ISIs rolle i Xinjiang-Uygur er kendt af det kinesiske efterretningsvæsen. Ifølge en rapport fra 2002, anklager Beijing Islamabad for at træne Øst Turkestan Islamistiske aktivister i Pamir Plateauet i Pakistan, der grænser op til den sydlige spids af Xinjiang-Uygur regionen (se kortet).
Af politiske grunde er emnet ISI-CIA involvering imidlertid blevet omhyggeligt undgået. I ugerne op til olympiaden er de kinesiske autoriteter ivrige efter at undgå kontroverser. Emnet udenlandsk støtte til Øst Turkestans Islamiske bevægelse er tabu.

Sabotage eller sønderrivning af de olympiske lege?
Både vestlige og kinesiske medier i kor påstår med henvisning til den mystiske video, at muslimske terrorister vil angribe de olympiske lege.
Budskabet i videobåndet offentliggjort af IntelCenter, er utvetydigt: Turkestan Islamiske Parti (TIP) kommandøren Seyfullah ”advarede atleter og tilskuere, ikke mindst muslimer, om at blive væk fra de olympiske lege” (citeret fra Assiociated Press, 1. august 2008).
En atmosfære af frygt er blevet skabt med fuldt overlæg, som potentielt kan underminere de olympiske lege.

Er disse terroradvarsler og angreb, for ikke at nævne den mystiske video, en del af et amerikansk sponseret PsyOp, som anvendes for at diskreditere det kinesiske lederskab og/eller sabotere de olympiske lege? Hvor pålideligt er videobåndet? Hvor stor er IntelCenters troværdighed? Hverken de vestlige eller de kinesiske medier har undersøgt den side af sagen.

IntelCenter, det private Intel selskab, som har kontrakt med det amerikanske efterretningsvæsen, er det samme Washington slæng, der også på en betimelig måde, har offentliggjort adskillige mystiske Al Qaeda relaterede videobånd, medregnet 11. september 2007 videoen med Osama bin Laden såvel som april 2006 videoen med Al Qaedas nummer to Ayman al-Zawahiri.

IntelCenter beskriver ”indsamlingen af, udnyttelsen af, analyseringen og udbredelsen af terroristers og rebelske gruppers videomateriale, som en af deres ”kernekompetencer”. IntelCenters ”primære klientbase omfatter militæret, lovhåndhævere og efterretningsvæsener i USA og andre allierede lande rundt om i verdenen (http://www.intelcenter.com/aboutus.html)”.

Hvordan IntelCenter aktuelt har fået fingre i disse forskellige videobånd herunder det seneste før-olympiske Seyfullah Turkestan Islamiske Parti (TIP) video, står tilbage at finde ud af.
På et pressemøde d. 1. august fortalte oberst Tian Yixiang fra den olympiske sikkerhedskommando reportere, at den største trussel mod sikkerheden kommer fra østturkestanske terroristorganisationer menende de RTIM baserede i den autonome Xingjiang-Uygur region.

Hvad den kinesiske official glemte at nævne var, at der er beviser på, at disse terroristorganisationer i årevis hemmeligt er blevet støttet af det pakistanske efterretningsvæsen, der opererer på vegne af Washington.

Netavisen 6. august 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne