Hayat TV kan ikke bringes til tavshedHvad er Hayat TV?

Kommuniké ved Hayat TV, Tyrkiet

Tyrkiske myndigheder standsede uden forvarsel udsendelse på Hayat TV onsdag den 16. juli.
Fjernsynskanalen blev opstartet i fjor under slagordet ” Livet er mangefarvet”, og er en alvorlig torn i øjet på den tyrkiske stat.

Brevet til selskabet Turkovizyon, (som Hayat lejer frekvensområde hos) fra generaldirektøren for Turksat gør det helt klart at pålægget om at afbryde udsendelser på Hayat TV kom fra Det øverste Radio-og fjernsynsråd (RTÜK): ”For at vi ikke skal blive nødt til at lukke ned for hele Turkovizyons sendevirksomhed, anmoder vi om at De straks afbryder udsendelse på Hayat TV og udviser større følsomhed når det gælder hvilke kanaler De inkluderer i det digitale programtilbud”

– Vi ved at dette er udtryk for utålmodighed fra det regerende Partiet for Retfærdighed og Udvikling (APK)´s side. Men vi har oplevet lignende tidligere, og Hayat TV er fortsat i aktivitet. De kan ikke kneble Hayat, vi vil ikke forholde os tavse. Vi stoler på vore seere, som er kanalens rygrad.
Vi opfordrer alle vore klassebrødre og –søstre, intellektuelle og kunstnere som kæmper for en bedre verden om at gøre krav på Hayat som deres kanal og gi´den sin støtte, siger TV stationen i sin udtalelse.

Støtte udtalelser kan sendes til posta@hayattelevizyonu.com

Adresse for protester til tyrkiske myndigheder:
Internal Affairs of the Turkish Republic ( Fax 0090 312 418 795)
Radio and Television Supreme Council (Fax: 312 499 5115) and Türk Sat (Fax. 0090 312 499 5115)

——————————————————————————

Fjernsynskanalen Hayat (som betyder Liv på tyrkisk) blev oprettet I december I fjor som et alternativ til monopolernes og regeringskontrollere3de kanaler. Den blev til gennem initiativer fra hundredvis af fagforeningsfolk og repræsentanter for andre masseorganisationer, intellektuelle og kunstnere, og bygger på en deltagerstyret sendemodel. Kanalen sender over Turksat 2A-satelitten, og kan modtages over hele Europa, i Nordafrika, Mellemøsten og Kaukasus i tillæg til Tyrkiet.

Hayat TV vil ”afdække livets virkelige farver” og ikke den i realiteten ensfarvede virkelighed som ellers bliver præsenteret i medierne. ” Som arbejdere og arbejdende i milliontal er vi prisgivet det som bliver præsenteret på skærmen som står midt i vore hjem. Vi bliver enten fremmedgjort overfor os selv, vore problemer og vor kultur, eller vi bliver identificeret med en verden som står os fjernt. Lad os hverken blive fremmedgjorte eller tilpasset fænomener udenfor vor virkelighed. Lad os være være vores virkelige vi, idet vi værner om vor egen virkelighed.”

Hayat TV er en kanal for alle de dele af folket som er blevet tilsidesat og overset. Hayat TV ser på sig selv som kanalen for kurderne, laziar-folket (en etnisk gruppe i Sortehavs regionen-o.a.) araberne, cirkassierne (folkegruppe i Kaukasus o.a.), armenierne og surianerne (en katolsk trosretning-o.a.) Såvel som arbejderne og de fattige masser.

Hayat TV´s kameraer opfanger livets visuelle rytme, mangfoldighed og rigdom der hvor folk virkelig lever og virker.
Hayat TV vil nå ud til og være til for kvinderne hvis liv der fanget mellem køkkenet og soveværelset, for børn som reklamen sigter på som ”fremtidens forbrugere”, for de funktionshæmmede, miljøvennerne, forsvarerne af menneskerettigheder og selvsagt kulturen, kunsten og kulturarbejderne.

Link til kanalens hjemmeside

 www.hayattelevizyonu.com

Netavisen 3. august 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne