Afghansk fælleserklæring: Besættelsen er problemet

Kommunistisk Politik 13, 2008

At USA´s og Natos styrker er uønskede i Afghanistan understreges kraftigt af en erklæring vedtaget af afghanske ledere den 9. juni 2008 ifølge den pakistanske avis  Daily Times. I udtalelsen hedder det:

”Den virkelige faktor bag den uendelige krig og ustabilitet i Afghanistan er tilstedeværelsen af fremmede tropper. De må forlade landet og lade afghanerne etablere en regering udfra eget valg.”

Sådan sagde afghanske repræsentanter på et en-dages seminar med titlen: ”Den afghanske knude: Problemerne og vejen til fred”. Tidligere oprørsledere, politiske ledere, religiøse lærde, intellektuelle, stammeældste og folk, som har tjent i tidligere afghanske regeringer, deltog i seminariet.

Fælleserklæringen, der krævede at de fremmede tropper forlader Afghanistan, forlangte også, at de standser deres vilkårlige ransagnings-operationer, som ofte resulterer i drab på civile.

Erklæringen bakkede op om dialog iblandt afghanske grupper og fraktioner for at sætte en stopper for kamphandlinger i det sønderrevne land.

Se også:

Ny dansk besættelsesaftale på vej

Canadiske arbejdere: Omgående stop for krigen i Afghanistan!

Norge: Krigsforbrydere med ”fredsprofil”

Netavisen 18. juni 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne