APK og DKU: Storkonflikten i centrum 1. maj

Det er storkonflikten i den offentlige sektor, som står i centrum 1. maj 2008 – også ved APKs og DKU’s store arrangementer i Kongens Have, Odense, og på Den Røde Plads (bag Frimurerlogen) i Fælledparken i København.

Repræsentanter for de strejkende vil tale på begge scener, og rundt om på pladsen vil der være solidaritetsmarkeringer af forskellig slags.
I Fælledparken taler APKs formand Dorte Grenaa, som selv er ergoterapeut, et af de konfliktende fag.

Men EU, folkenes modstandskamp eller kampen mod reaktionære terrorlove bliver heller ikke glemt. Også DKU vil markere sig med talere.

I Århus kan man fra kl. 12 møde APK i vores bod på det århusianske 1. maj-arrangement, der i år er flyttet til Jysk Væddeløbsbane.

Plakat for Rød 1. maj i Odense Kgs. Have 13-18

1. maj bag Frimurerlogen i Fælledparken kl. 13-17

Fine musiknavne

Lukas ScherfigDet er rigtig gode musiknavne, som spiller ved arrangementerne i Odense og København I Odense optræder den tidligere Gasolin-trommeslager Søren Berlev med band og giver prøver på hans netop udsendte første solo-CD Timeless Choice.
Man kan også møde sangeren og sangskriveren Katrine Aagaard samt Retro og Tropical.

I København er der efter nogle års pause fra Fælledparken  et gensyn med guitaristen, sangeren og sangskriven Lukas Scherfig, som nu optræder som solist. Desuden en hel stribe bands: Riffelsyndikatet, Mind Scape, Merry go round og Highway Child.

De stiller alle op 1. maj for at deltage i arbejdernes internationale kampdag og vise deres støtte til de tusindvis af strejkende i den offentlige sektor.

APK’ere og DKU’ere: Støt konflikten

APK og DKU slutter helt op om den igangværende storkonflikt. Til dne fælles 1. maj avis (downloades her i pdf) har forskellige APKere og DKUere kommenteret kampen om OK2008. Se hvad de mener:

Ligeløn NU
Af Vivian Rasmussen, ufaglært socialarbejder

Lars Grenaa, PLS: Spræng rammen!

Er mænd stadig lidt mere værd end kvinder?
Af Cathrine Petersen, formand DKU

APKs 1. maj-udtalelse:

1. maj 2008: Kampdag for alvor

Netavisen 28. april 2008


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne