Danmark anerkender Kosova og undergraver international lov

Republikken Kosova Prizren

Af Arbejderpartiet Kommunisterne APK

Den ny stat Kosova er ikke anerkendt af FN og vil ikke blive det. Danmark, USA og det meste af EU tilsidesætter og krænker endnu engang FN’s myndighed og international lov.

Den gamle plan fra USA og EU om at opsplitte Serbien og gøre det albanske Kosova til en selvstændig stat er nu realiseret, helt som ventet, med festfyrværkeri og glade kosovarer og rørende reportager i de borgerlige danske medier.
Republikken Kosova blev erklæret af premierminister Hashim Thaci, tidligere ’oprørsleder’ med støtte fra NATO, og vedtaget enstemmigt af parlamentet, hvor der ikke er mindretalsrepræsentanter.

Folkeretligt er der tale om et kup baseret på NATO’s militærmagt. Det kan give anledning til en omfattende løsrivelsesbølge. To regioner i Kaukasus, Abkhasien og Sydossetien, erklærer, at de vil følge Kosovas eksempel og løsrive sig fra Georgien.
Stormagtskampene bag det hele er i fuld gang.

Kosova har ingen forudsætninger for at være en selvstændig stat. Det er ikke en nation, men grundlæggende set en del af den albanske nation. 90 pct. af indbyggerne er albanere.
Demonstrationer og protester har indtil nu foregået med det albanske flag i spidsen, blodrødt med en sort ørn i midten. Nu har provinsen Kosova fået sit eget – blåt, gult og hvidt – en hybrid mellem EU-flaget og NATO-emblemet.

Se
Løsrivelse af Kosovo: En ny akt i tragedien
Kommunistisk Politik 25, 2007

Netavisen 17. februar 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne