Nej til grænse-krydsende operationer ind i Irak

Af Labour Party of Turkey (EMEP)

Desværre ønsker de dominerende kræfter i Tyrkiet ikke at udnytte de kurdiske repræsentanter i parlamentet som en chance for fred. Tværtimod vedtog parlamentet med stemmerne 507 for og 19 imod at give regeringen bemyndigelse til i en et-årig periode at give militæret tilladelse til at krydse indover grænsen til Irak.

Før afstemningen i Parlamentet opfordrede premierminister Erdogan alle medlemmer til at støtte operationen og enhver som tager afstand fra operationen bliver angrebet for at støtte ”terrorismen”.

Det er klart at en ”militær løsning” der er domineret af militærstyrker for ” at undertrykke oprøret” ikke kan være nogen virkelig løsning på det kurdiske problem. Tværtimod vil en ny operation ind i Nord-Irak kun antagonisere forholdene folkene imellem i samme region.

Med afstemningen om tilladelse til at krydse grænse operationen ønsker de dominerende kræfter at fortsætte deres politik baseret på fornægtelse og vold imod det kurdiske problem og på den anden side ønsker de at sætte pres på folkene som lever i Tyrkiet.

Ideen om ”kryds grænsen operationen ind i Irak vil være et svar til USA”- på grund af deres afstemning om armensk folkemord – er en stor illusion. Vi ved at ”udfordrings-show” imod USA ikke er baseret på ægte anti-imperialistiske holdninger. Drejer det sig om ægte anti-imperialisme ville det betyde Tyrkiet forlod Nato, at alle militærbaser i Tyrkiet bliver nedlagt og at militæraftaler med USA og Israel annulleres.

Godkendelse af militæroperationer betyder at ”godkende krig”. Vort land og vore folk- både tyrkere og kurdere vil lide under virkningerne af en sådan krig.

De dominerende kræfter må ikke få lov til at ofre kurderes og tyrkeres broderblod for at opnå deres politiske forehavender. Militære metoder, krig og vold må fjernes som alternativer i det kurdiske spørgsmål. Forhandlingsperioden for demokratisk løsning af spørgsmålet og demokratiske skridt må iværksættes straks

Netavisen 18. oktober 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne