Industrilandes miljøministre varmer op til G-8 topmøde i Heiligendamm

– af medea og geronimo, autonom info-service

I Potsdam, hovedstaden i den tyske delstat Brandenburg, mødes i disse dage miljøministrene fra verdens 7 ledende industristater samt Rusland. Den socialdemokratiske miljøminister Sigmar Gabriel har taget initiativ til dette møde (15. -17. marts 2007).

Konferencen, der afholdes på et tidligere prøjsisk gods, skal forberede den klima – og energipolitiske dagsorden på det kommende G-8 topmøde, der finder sted i juni i år ved den lille nordtyske kurby Heiligendamm.

På en flyver, der mobiliserer til protester og demonstrationer imod konferencen, betegnes de forsamlede miljøministre som ”regeringernes magtløse kransekage-figurer” fra hvem der bestemt ikke kommer nogen konstruktive økologiske løsningsforslag.

I konferencen deltager udover de 8 industrilandes repræsentanter også observatører fra de fem strategisk set mest vigtige handelspartnere for G-8 landene: Brasilien , Kina, Indien, Mexico og Sydafrika. Ifølge miljøminister Gabriel vil denne konference ”ikke diske op med magtfulde beslutninger” og lader det står åbent, om konferencen afsluttes med en fælles erklæring fra de deltagende.

Foruden direkte protestdemonstrationer har Potsdams anti-G-8 alliance planlagt en jubelparade i forbindelse med konferencens afslutning på lørdag. I indkaldelsen til jubeldemonstationen hedder det:
”Vi er allerede kommet et stort stykke af vejen: Vi har tømt havene for fisk. Vi har gjort regnskovene om til kvægavl. Vi har begravet landskabet med beton… I fællesskab klarer vi også resten”.


G-8 modstanden accelererer frem til juni

Op til G-8 mødet i juni måned går det slag i slag: Den politiske magtelite nærmest svælger i forberedelsesmøder forud for G-8 topmødet:

Den 24. og 25. marts gennemføres et ekstraordinært EU-topmøde i Berlin.

Den 18. og 19. maj mødes G-8 landenes finansministre i Schwielosee.

Den 30. maj, umiddelbart før G-8 mødets start, mødes så G-8 landenes undenrigsministre, deriblandt den amerikanske krigsminister Condolezza Rice, i Potsdam.

Derudover er der en masse indenrigspolitiske forberedelser, deriblandt sikkerhedsmødedage mellem politikere og politiledelsen.

”Modstandens protestmobiliseringer vil stige i intensitet fra møde til møde” siger Holger Zschoge fra anti-G-8-alliancen Potsdam i et interview med dagbladet ”Junge Welt”, den 15. marts 07. ”Ved finansministerkonferencen den 18.og 19 maj arrangerer vi en stor open-air-koncert med utallige bands og aktionsinfo-boder og ved undenrigsministermødet i slutningen af maj løber den første stordemonstration af stablen. Som ‘warming up’ til G-8 topmødet i starten af juni i Heiligendamm”.

Efter forskellige vurderinger ventes der over 100.000 demonstranter mod imperialisternes topmøde.

Forskellige anti-G-8 mobiliseringswebsites

G-8 EXTRA – INFOS på engelsk:

http://www.g8-2007.de/index.php?lang=en

Feministisk mobilisering

Support the ´Block G-8 Call´ for blockades of the G 8 summit

Flere infos:

http://www.block-g8.org/index.php?lang=en

Block G8

Aktuelle infos om repression og modstand ifm G-8 topmødet:

http://www.rote – hilfe.de

Avanti http://heiligendamm2007.de/

Action Conference III will take place 13-15 April 2007 in Rostock http://heiligendamm2007.de/index_en.html

Infos om mobiliseringen mod det ekstraordinære EU-møde den 24. og 25.marts i Berlin: http://www.anti-eu.info/

G-8 topmødet i Heiligendamm i juni 2007

Der arbejdes med en indymedia-feature , som vil sætte G-8- topmødets rolle og funktion i en større politisk sammenhæng samt fremlægge de forskellige mobilseringsgrundlag for G-8 modstanden mod topmødet i Heiligendamm, fra den 2.juni 2007.

Netavisen 16. marts 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne