Barbarerne nedriver Jagtvej 69

Af Kommunistisk Politik
5. marts kl. 8.10

Det endelige angreb på et af Københavns og landets vigtigste kulturmonumenter er i gang, og demonstranter samles til fornyet protest i nærheden af Jagtvej 69.

Siden rydningen torsdag har den fundamentalistiske sekt Faderhuset, kraftigt opfordret af politiet og med Borgerrepræsentationens vidende og vilje forberedt en hurtig nedrivning. Den har reelt været i gang siden bygningen blev indtaget, mens offentliggørelsen af beslutningen af det luskede og løgnagtige Faderhuset først er planlagt til mandag kl. 10, hvor en sølvmalet og anonymiseret nedrivningskran allerede er ved at jævne den med jorden.

Det hemmeligholdes, hvilke skruebrækkerfirmaer og hvilke skruebrækkere, som arbejder under politibeskyttelse for at tilintetgøre dette monument for den socialistiske arbejderbevægelse og ungdommens kultur. Det blev opført i 1897, betalt af de københavnske arbejderes fattige skillinger, og siden 1982 er det drevet omkostningsfrit af det unge København selv. Maskerede og hætteklædte vandaler, der skjuler sig for offentlighedens vrede, er i gang med at smadre rammerne om et århundredes kultur.

Det var her beslutningen om at skabe en international kvindedag – 8. marts – blev truffet i 1910 med den tyske revolutionære kvindeforkæmper Clara Zetkin som forsiddende. Lenin og Rosa Luxemburg har talt i huset.

Det er en glædens dag for Ruth Evensens arbejder-, ungdoms- og kvindefjendske sekt.

Det er en skammens dag for Socialdemokraterne i København, der under Ritt Bjerregårds anførsel har solgt arbejderbevægelsens kamp og rettigheder til profascistiske fundamentalister i nært samarbejde med hele den borgerlige reaktion, ikke mindst Dansk Folkeparti.
Arbejderbevægelsens institutioner, de selvudnævnte kustoder, har fejt holdt deres kæft under forløbet.

De sammensluttede barbarer har i 2007 udløst en krig mod det unge København, som vil gå over i historien som et af de største angreb på den københavnske befolkning nogensinde, i al fald i nyere tid. En ny generation af unge vil belært af politibrutalitet og systemterror kaste sig ind i kampen for et andet samfund end et, der smider hundreder af unge i fængsel for at ville bevare et traditionsrigt hus.

De unge, der har forsvaret Jagtvej 69 mod barbarernes felttog, har forsvaret arbejderbevægelsens, den progressive kulturs og det store flertals interesser, selvom de lægges for had i de borgerlige medier.

Jagtvej 69 dør aldrig: Ryd Rådhuset!

Læs om husets historiske betydning her
Jagtvej 69 og Kvindernes internationale kampdag

Netavisen 5. marts 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater