Grækenland: Massive protester mod reaktionær grundlovsrevision

De græske universiteter er i oprør.
Reaktionære angreb på det offentlige uddannelsessystem – i tråd med det nyliberale EU – må slås tilbage, skriver de græske marxist-leninister fra Organisationen for Gendannelsen af Grækenlands Kommunistiske Parti (Anasintaxi).

Det græske parlament har for to uger siden påbegyndt en debat om at revidere grundlovens Artikel 16, som fastslår, at al højere uddannelse skal foregå i offentligt regi.

Det nye angreb mod retten til gratis uddannelse for alle, der er ført i felten af det monarkistisk-fascistiske Nyt Demokrati med støtte fra PASOK-lederen George Papandreou, er det værste i mange år. Angrebet retter sig også mod universiteternes status som politisk fristed.

Reaktionerne er ikke udeblevet. Lærere, studenter, elever og akademikere har demonstreret over hele landet, og lærerne iværksatte også en 24-timers strejke. Mere end 250 universitetsafdelinger er besat af tusindvis af studerende.

Den kamp, som blev ført af akademikere, lærere, studenter og elever i fjor, viste, at kapitalisternes angreb kan slås tilbage. Det store slag i Athen i 1999 og de franske studenters kamp i Paris viser vejen: Enhed – Styrke – Sejr.

Enhed, også med fagbevægelsen, er helt nødvendig for at sejre, og regeringens forsøg på at splitte bevægelsen må slås tilbage. Det gælder også udspillene fra det græske ’kommunistparti’, som i virkeligheden er på linje med og samarbejder med Nyt Demokrati-regeringen.

Se mere på hjemmesiden www.geocities.com/anasintaxi/, som også har en engelsk sektion

Netavisen 4. februar 2007


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne