Religiøs og politisk reaktion hånd i hånd

Kommunistisk Politik 24, 2006

Først bød Faderhuset 2,2 mio. kr. for Ungdomshuset i 2000, og Københavns kommune sagde nej tak.

Facistiske fundamentalister
& uvelkomne missionærer på Nørrebro
Moses Hansen og Ruth Evensen (Faderhuset)

Men så bød advokaten Inger Stokvad Loft på huset “efter en pludselig indskydelse” , og Københavns kommune sagde ja i november 2000, på trods af, at det selskab, advokaten repræsenterede, ‘Human’, ikke var stiftet endnu, og på trods af, at de efter sigende ikke kendte den nydeligt klædte dame fra Skodsborg Strandvej i Søllerød.
Københavns kommunes økonomiudvalg indstillede på et lukket møde Inger S. Loft som den foretrukne køber. (Hun blev bl.a. rost i høje toner af den daværende overborgmester (S), Lars Engberg).

“Inger Loft er overbevist om, at Ungdomshuset befolkes af en flok ensomme provinsunge, som trænger til en kærlig hånd. Og har man overskud, skal man række en hånd ud til dem, der behøver den, er hendes filosofi, hvorpå hun på rekordtid mobiliserede ‘gode erhvervsvenner’ en garanti for købesummen på 2,6 mio. kr.” (Berl. 3.12.00)

Efter købet bliver en helt tilfældig person tilbudt bestyrelsespost i det nystiftede selskab Human A/S og ser sig senere registreret som formand i selskabsregisteret. Der bliver ikke holdt nogen bestyrelsesmøder, og i september 2001 skiftes bestyrelsen og ejerskabet til Human A/S ud med Faderhuset.

Der er skrevet en del om Faderhuset og meget om deres nedbrydende metoder. Faderhuset er ikke bare en sekt, men også en forretning, som styres af Ruth Evensen og hendes familie. De var bl.a. involveret i den fundamentalistiske Samuelsskole, der trods stærk støtte fra Søren Krarup fik frataget sine tilskud i juli 2006. Siden slutningen af august i år har Faderhuset så stiftet tre nye selskaber: Cyrus Development ApS, Oktober Gruppen Holding ApS og Bandholm Hotel ApS.

Faderhuset har forbindelser til flere forskellige højreekstremistiske religiøse strømninger, herunder den såkaldte Trosbevægelse (Word of Faith) med Kenneth E. Hagin som faderfigur, Rhema Bible Training Center, en internationalt forgrenet organisation med sæde i USA’s bibelbælte (på en af deres sider findes således præsident Bushs tale til National Prayer Day, 4. maj 2006), og den internationale organisation “Ellelministries”, med udspring i Nordvestengland og forbundet med prædikanten Horrobin.

Umiddelbart kendetegnes disse strømninger af ekstase, ‘åndeuddrivelser’ og ubetinget loyalitet til lederne, herunder økonomiske, familiære, seksuelle og arbejdsmæssige fællesskaber.

Hvordan disse er forbundet med højreekstremistiske politiske strømninger, fremgår f.eks. af, at det i 2001 siges om Ruth Evensen, at hun “fokuserer sin energi på at få et internationalt arbejde op at stå i Israel. Som mange kristne af den amerikanske, ‘evangelikale’ type er hun stærkt pro-israelsk og ser genoprettelsen af staten Israel som et svar på Bibelens profetier og et tegn på, at verdens undergang og Jesu genkomst er nært forestående. Faderhuset har lejet et hus dernede, hvori en stor del af menigheden har boet i perioder, og hvor de bl.a. laver fjernsynsprogrammer.” (www.langkjer.dk/sekterdk.pdf)

Det er således kun en flig af de kræfter, der er på spil, der afdækkes i pressen. Jeg håber, at dette kan give anledning til, at flere sammenhænge afdækkes. Hvilken forbindelse er der f.eks. fra Inger S. Loft til Faderkirken? Hvilke økonomiske forbindelser er der fra Faderkirken til internationale projekter? Hvad er forbindelsen mellem Dansk Folkeparti, Krarup og Faderkirken?

Netavisen 20. december 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater