Vigtigt nyt tidsskrift: Det Ny Clarté kommer nu

Fredag d. 17. november udkommer første nummer af Det Ny Clarté – et nyt ambitiøst tidsskrift der byder på dybdeborende kritiske analyser, spidse kommentarer, ajourføring med den nyeste politiske litteratur og venstreintellektuel debat.

Venstrefløjen til debat

Er venstrefløjen blevet hængene i fortidens dogmer? Eller har venstrefløjen smidt de traditionelle værdier ud med badevandet og er havnet i en identitetskrise?

Det Ny Clarté tager debatten op og udfordrer venstrefløjen.

– Globaliseringsbevægelsen, antikrigsbevægelsen og senest velfærdsbevægelsen viser at venstrekræfterne har en fremtid her i landet, men det må også konstateres at vi i lang tid har været alt for defensivt indstillet, udtaler Dino Knudsen, redaktør af og initiativtager til Det Ny Clarté.

– Muhammed-krisen viser med al tydelighed at venstrefløjen ikke står med et samlet bud på hvordan vi forholder os til religion og særligt Islam, forklarer han, og fortsætter:
– Det Ny Clarté vil forsøge at skabe klarhed i debatten på venstrefløjen, men er ikke et forsøg på at dyrke den politiske korrekthed.

– Bladet vil fremlægge forskellige holdninger til tidens store spørgsmål og ønsker ikke at please nogen, heller ikke venstrefløjen, tværtimod ønsker vi at udfordre den. Det betyder at læserne engang imellem må vænne sig til at slå automapiloten fra, afslutter han.

Dino Knudsen understreger samtidig at Det Ny Clarté er åbent for venstrefløjens forskellige synspunkter.

Muhammed-krisen 1 år efter

Temaet i Det Ny Clarté #01 er “Muhammed-krisen 1 år efter – Hvad har venstrefløjen lært?”. Folketingsmedlem Morten Homann (SF) og venstrefløjsskribenterne Rune Engelbreth Larsen, Søren Engelsen og Troels Riis Larsen debatterer ytringsfrihed, religion og integration.

Desuden bidrag v. blandt andre:

– Journalist og forfatter Mikael Nyberg: Om globaliseringen og den danske model.
– Historiker Morten Thing: Om Clartés danske historie.
– Journalist Staffan Dahllöf: Om aviskrigens betydning for den kritiske journalistik.
– Forfatter og oprørstalsmand Patrick Mac Manus: Om Hizbollah, Guds parti.

Udgiverne og Foreningen Det Ny Clarté

Bag udgivelsen af Det Ny Clarté står en løs kreds af venstreintellektuelle skribenter fra medieverdenen, fagbevægelsen, venstrefløjen og kulturlivet der har dannet en forening til formålet.

Se redaktionens sammensætning her – og meget mere på hjemmesiden

www.clarte.dk

hvor der også er en løbende debat omkrig bladets temaer m.v.

Netavisen 15. november 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne