Solidaritetsuge med palæstinenserne: Riv muren ned

Af Gerd Berlev
Kommunistisk Politik 21, 2006

Fra olivenmarkerne i Palæstina, der er afspærret fra bønderne af apartheid-muren, fra Argentina, Chile, Peru, New York, Canada, Korea, Egypten, Spanien, Schweiz, fra Sverige, Norge og Danmark og mange andre lande verden over, lyder det særligt tydeligt i den kommende uge:
Riv muren ned – apartheid-muren, den israelske skamstøtte over besættelsen og koloniseringen af Palæstina, der splitter familier og fjerner livsgrundlaget.

For fjerde år i træk organiseres protester mod muren, nationalt og internationalt. Dette års uge mod apartheid-muren er dedikeret til olivenhøsten. Kampen om frugterne fra oliventræerne – livsgrundlaget og rødderne i landet – er blevet kernen i modstanden i samfundene, som er isoleret fra deres jord af muren og kvalt af den zionistiske kolonialisme.

Efter års belejring og sanktioner er olivenhøsten selve kampen for eksistensen, for livsgrundlaget for det kommende år, for jorden, der bærer sine frugter for os, for retten til at eksistere i frihed, retfærdighed og lighed.

Kampagnen mod apartheid-muren i Palæstina organiserer:
– protester ved overgangene og konfrontationer med besætterne. Har allerede fundet sted i distrikterne Salfit og Tulkarem.
– fordeling af studerende i vigtige områder på Vestbredden.
– udenlandske frivillige, der deltager under olivenhøsten.
– daglige rapporter til medierne om kampen mod de israelske overgreb.

26. oktober rapporteres:

”I landsbyen Farta, øst for Qalqiliya, affyrede omkring halvtreds bosættere fra den nærliggende bosættelse Jilad skræmmeskud og angreb derefter bønderne.
Da bønderne nægtede at stoppe deres olivenhøst, angreb bosætterne med køller, sten og skarpe redskaber og gik til nærkamp med bønderne.
Fem bønder blev såret. Èn kritisk.
Senere på dagen ankom besættelsesstyrkerne og tvang bønderne til at forlade jorden og vende tilbage til landsbyen. Tre blev arresteret og anklaget for at angribe bosætterne.
Efter bønderne var drevet tilbage til landsbyen, stjal bosætterne otte af de ti sække oliven, der var høstet tidligere på dagen. De resterende to blev ødelagt.
Snesevis af palæstinensiske bønder på Vestbredden er blevet angrebet gennem den seneste uge.”

Globalt finder der aktiviteter sted vendt mod apartheid-muren i over 25 lande i ugen 9.-16. november.
Se appellen fra det internationale Stop the Wall- initiativ
Solidaritetsuge med Palæstina
IV Nationale og Internationale Uge imod apartheid muren 9. – 16. november, 2006

Se nærmere om boykotinitiativer-
Klik på billedet (engelsk)

Se også den palæstinensiske fællesappel:
The United Palestinian Call For Boycott, Divestment and Sanctions!

For markering i Danmark se nærmere herom på

www.boykotisrael.dk og www.riv-muren-ned.org

Det er ikke kun i Palæstina, der bygges mure. Den amerikanske kongres har nu vedtaget at bruge 40 mia. dollars på et hegn med reflektorer, riste, sensorer og radarer langs en del af grænsen til Mexico. Et hegn så hullet som en schweizerost og truet af alverdens sagsanlæg. Hvorfor det? Tirsdagens midtvejsvalg er en del af forklaringen. Måske kan en anden del findes ved at studere, hvem der scorer kassen på det projekt.
I Palæstina er der således OGSÅ en økonomisk forklaring: Israel scorer vandet og de bedste landbrugsarealer.

www.stopthewall.org

Netavisen 9. november 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne