Ungdomshus og ”Faderhus”

Kommunistisk Politik 20, 2006

Det er en hårdkogt skandale, at den indtil da ukendte kristne sekt ‘Faderhuset’ i 2001 kunne købe Ungdomshuset – det gamle veltjente Folkets Hus for arbejderne på Nørrebro, efter at det i flere årtier havde tjent som en rugekasse for ny musik, nye ideer og ny kultur.

”Faderhuset” var og er i bund og grund en fremmed på Nørrebro, uden den fjerneste folkelige opbakning.

Borgerrepræsentationens beslutning om at sælge og privatisere huset var total forkert, også selvom det indgik i salget, at samme slags aktiviteter som hidtil skulle fortsætte.

Ingen ved, hvorfra midlerne til Faderhusets overtagelse af Ungeren kom – og hvem der har finaniseret hele den langvarige retslige proces omkring huset. Sektens leder Ruth Evensen har drevet flere forretninger med ‘kristen bemanding’, som er gået nedenom og hjem. Alligevel optræder hun som mangemillionær. Hun er helt øjensynlig stråmand.

Faderhuset er en pro-zionistisk amerikansk-inspireret fundamentalistisk sekt, der tidligere har haft nære forbindelser med den sorte ‘vækkelsesprædikant’ og reaktionære provokatør Moses Hansen. Den har i en periode drevet politisk ‘missionsvirksomhed’ i Ukraine.

Den drev også den berygtede ‘kristne friskole’ Samuelsskolen, der blev lukket af undervisningsministeriet i juni 2006, fordi dens undervisning ikke fulgte lovkravene. Den brugte det amerikanske fundamentalistiske ACE-program (Accelarated Christian Education) , hvor Darwin er bandlyst, og børnene i ‘biologitimerne’ lærer, at Jorden blev skabt år 4143 før vor tidsregning.

I første omgang forhindrede et kolossalt pres fra Dansk Folkeparti – heriblandt fra uddannelsesordføreren Martin Henriksen, den angiveligt Hitler-glade Louise Frevert og den kulsorte pastor Krarup – at skolen blev lukket – men efter tre års undersøgelser måtte ministeriet skride ind over for galskaben.

Nu har ”Faderhuset” netop købt et nedlagt hotel med 33 værelser i Bandholm på Lolland for 8,6 mio. kr, i nærheden af Knuthenborg Safaripark. Den selvudnævnte pastor Carl Anker Mortensen fra sekten skal være hoteldirektør.

Den store religiøse satsning er missionsvirksomhed for unge på Nørrebro. Eller konfrontationsvirksomhed, baseret på rå politimagt. Det er et kapitalfinansieret korstog, støttet af de samme, som støtter Moses Hansen og hans provokationer – nemlig den sorte fundamentalisme i regeringens støtteparti. Den sølle sekt omfatter trods sine økonomiske midler mindre end hundrede medlemmer.

Ungdomshuset benyttes af tusinder af københavnske unge – og støttes af mange, mange flere.
Det er på høje tid, at fadæsen bringes i orden – og de reaktionære ballademagere fra ‘faderhuset’ sættes på porten!

Se også
Retten kan rende os – vi blir

Netavisen 26. oktober 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater