Danmark på vej ind i Libanon-krig


Demoraliserede israelske soldater vender tilbage til Israel
til fods efter 34 daqes kampe mod Hizbollah-modstandsfolk –
uden at Israel har opnået sine mål
Nu skal FN ‘tage over’ – og det reaktionære Danmark
vil være med

Fogh-regeringen kaster sig ud i det ene militæreventyr efter det andet i tæt koordination med USA, UK og nu også med Israel. Danmark spreder sine soldater over hele kloden i forbindelse med alle de aggressionskrige, som USA og Vesten fører.

I Europa er der tropper i Kosova oven på USA’s og NATOs krig mod Jugoslavien. 290 soldater er for ikke længe siden blevet sendt til den militante Helmand-provins i Afghanistan, hvor modstanden mod NATO-besættelsen er stærk. De første hårdt sårede er nu kommet tilbage til Danmark. I Irak er de danske soldater under regelmæssig beskydning.

Uanset at disse blodige krige er stærkt upopulære, insisterer Fogh-regeringen på at udvide de danske militærtogter. Danske tropper forventes at være med, når der sendes soldater til Darfur, Sudan, for at varetage amerikanske olieinteressere.

Og som USA’s lillebror med plads i Sikkerhedsrådet har Danmark stemt for den resolution, som angiveligt opfordrer til våbenhvile i Libanon, men reelt stiller sig på angriberen, aggressions- og terrorstaten Israels side. Derfor skal dansk militær også bistår Israel og USA i denne krig.

Det bliver imidlertid stadig vanskeligere at finde soldater og officerer til krigsmissionerne. De strømmer simpelthen ud af hæren. Måske det er derfor, at det danske militære bidrag til Israels krig mod Libanon og palæstinenserne ser ud til at blive korvetten Peter Tordenskjold, søsterskib til Olfert Fischer, som angiveligt skal forhindre ‘våbensmugling’.
En kostbar gestus …

Netavisen 16. august 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne