Fakta om Bushs ny immigrationslov

Kommunistisk Politik 12, 2006

Millioner – især immigranter – har været på gaden i protest
mod Bush’s nye racistiske immigrationslov

Den 26. maj vedtog det amerikanske senat en ny indvandrerlov (S2611). Den er blevet fremstillet som et kompromis, eller tilmed som en ‘pro-indvandrer-lov’ – men dens hovedelementer betyder en militarisering af landegrænsen og øget undertrykkelse af immigranter, udnævner ‘engelsk’ til det officielle sprog og bevæger sig tæt hen mod indførelsen af et nationalt identitetskort.
Under påskud af at tilbyde en ‘velfortjent’ vej til statsborgerskab skal loven legalisere et kastesystem, under hvilket millioner af indvandrere vil blive velbevogtede tjenestefolk.

Militarisering af grænsen
– Nationalgarden skal afpatruljere grænsen mellem USA og Mexico.
– Antallet af grænsebetjente skal mere end fordobles til 25.000 i 2011.
– Der skal bygges 595 km hegn og 805 km spærringer mod køretøjer langs denne grænse.
– Hurtig udsmidning af ikke-statsborgere (dvs. deportation uden høring), som tilbageholdes mindre end 161 km fra grænsen.

Kriminalisering af indvandrere

Loven øger straffene for diverse immigrationsovertrædelser og øger den statslige og lokale politivirksomhed.
– Den udvider definitionen af og kriminaliserer udeladelse af information eller opgivelse af falske oplysninger til immigrations-relaterede dokumenter.
– Den forhindrer enhver, der indrømmer dokumentfalsk (indbefattet brug af et Social Security-nummer for at få et job) i nogensinde at opnå legal status.
– Den udvider begrebet ‘indsmugling af udlændinge’ og tillader regeringen at konfiskere ‘smuglernes’ ejendom. For eksempel kan enhver, som inviterer en slægtning uden papirer ind i sit hjem, få sit hus beslaglagt. Kirker, velgørenhedsorganisationer og andre, som hjælper flygtninge og andre ‘illegale’ indvandrere, kan også straffes.
– Den øger på dramatisk vis statspolitiets og det lokale politis rolle i gennemførelsen af immigrationslovene.

Engelsk som nationalsprog

S 2611 erklærer engelsk som det nationale sprog og fremhæver, at ingen har ‘ret, bemyndigelse eller krav på at den amerikanske regering eller en hvilken som helst af dens embedsmænd eller repræsentanter handler, kommunikerer, udfører eller yder tjenester eller giver adgang til materialer på noget andet sprog end engelsk.’

S 2611 øger også de krav til at beherske engelsk, som stilles for at opnå indfødsret.

Skridt hen imod et nationalt id-kort

S 2611 vil skabe et obligatorisk jobtilladelses-kontrolsystem (EEVS) for elektronisk at tjekke alle jobsøgendes arbejdstilladelser (hen ved 50 millioner om året).

Når immigranter søger job, skal de kunne stille med et ‘ansættelsestilladelsesdokument’, og amerikanske borgere skal enten fremvise et pas, et kørekort eller det statslige id-kort.
Kort sagt skal alle have en regeringsudstedt ‘papirtilladelse’ for at arbejde. Regeringen vil også oprette en gigantisk database over alle borgere og visum-indehavere.

De såkaldte ‘legaliserings’-bestemmelser

For at sikre sig en ‘vej’ til legalisering skal ikke-statsborgere betale mindst 4.000 dollars i bøder og afgifter. Dertil skal ansøgere betale skatter bagud, indbefattet renter og bøder. Alle med selv den mindste straffeattest vil være diskvalificeret.

– Alle immigranter, som har været ‘illegalt’ i landet i mindre end to år, skal umiddelbart kunne deporteres.
– Immigranter, som har været i landet ‘illegalt’ i mellem to og fem år, kan få tilladelse til at arbejde i tre år mere og vil så blive tvunget til at forlade det.
– Immigranter, der har boet ‘illegalt’ i USA i mere end fem år, vil få tilladelse til at gøre sig ‘fortjent’ til statsborgerskab. De skal være uafbrudt i arbejde i mere end seks år, betale bøder, strafafgifter og bagudskat, have gennemført et tjek af deres baggrund og bevise deres engelskkundskaber og kendskab til amerikansk ‘væremåde’. Derpå kan de få tilladelse til at ansøge om naturalisering.
– Et særligt gæstearbejderprogram vil blive udvidet til at tillade 200.000 lavtuddannede arbejdere at arbejde i USA i maksimalt seks år.

Læs også Hvem er “amerikaner”?

Netavisen 11. juni 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne