På barrikaderne verden over

Kommunistisk Politik 9, 2006  

Arbejderne og folkene verden over er gået på barrikaderne i kamp mod imperialisme, krig og den nyliberale offensiv, som gennemføres af de multinationale selskaber og imperialistmagterne.

Og det gælder for alle kontinenter:

I Nepal er en folkeopstand i færd med at gravlægge det feudale enevældige kongedømme, der støttes af USA og EU, for at skabe en demokratisk folkerepublik.

I Mellemøsten befinder den amerikanske strategi for verdensherredømme og kontrol med energiressourcerne sig i en kritisk situation: den er ved at tabe krigen om Irak til den væbnede modstand.

Massedemo Marseilles

Det latinamerikanske kontinent er i oprør. De pro-amerikanske regimer falder på stribe gennem folkelige opstande og ved brug af stemmesedlen.

Og i hjertet af det europæiske kontinent og Den europæiske Union – i Frankrig – har millioner af arbejdere og unge været på gaderne i en vellykket kamp for at slå en reaktionær nyliberal arbejdsmarkedsreform tilbage.

Klassemodsætningerne skærpes. Intet land, ingen sociale klasser er uberørt. De seneste fem års skærpede nyliberale offensiv og imperialismens aggressive krigspolitik i Irak, Afghanistan osv har fremkaldt masseprotester i en skala, som ikke er set i årtier. Anti-globaliseringsbevægelsen og den enorme og verdensomspændende krigsmodstand var bebuderne af en global folkelig modstand, som vokser sig stærkere, efterhånden som kampene udvikler og udfolder sig.

Arbejderklassens, ungdommens og folkenes globale kamp anvender alle kampformer – spændende fra væbnet kamp og folkelige opstande til masseprotester og masseaktioner. For det er kun folkenes egen kamp, der udvirker resultater.

Illusionerne om at vinde fremgange for arbejderne og folkene simpelthen ved at stemme ved valgene forsvinder. Selvfølgelig skal også stemmesedlen bruges, men det er massekampene, der flytter tingene, vælter reaktionære regimer og stopper reaktionens fremstød.
Derfor er det – igen – massedemonstrationernes og massekampens tid.

Netavisen 3. maj 2006 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne