Den franske ungdom kæmper for at sejre!

En hilsen til den danske ungdom og International Ungdomslejr 2006 fra unge kommunister fra PCOF – Frankrigs Kommunistiske Arbejderparti .

Den nyliberale regering Chirac-Villepin-Sarkozy vil påtvinge de unge under 26 en særlig arbejdskontrakt. Den introducerer en ‘prøveperiode’ på to år, i hvilken arbejdsgiveren har ubegrænset ret til at fyre den unge arbejder.
Det vil være et evigt pres, der bliver lagt ned over os.

Ingen ret til at organisere sig, en ladeport til enhver form for misbrug, ingen mulighed for at planlægge sin fremtid. Det hele til glæde for arbejdsgiverne. Og det skaber naturligvis ikke et eneste job, hverken for den faglærte eller ufaglærte unge arbejder.

Ungdommens reaktion har været øjeblikkelig og kontant, og kravet om at forkaste denne ‘reform’ er enstemmigt.
Arbejderne og fagforeningerne er gået med i bevægelsen, fordi denne ‘anti-reform’ er rettet mod alle, ung eller ikke ung.

Fem dage med strejker og demonstrationer i alle byer i landet har mobiliseret millioner af mennesker. Studerende og gymnasieelever besætter universiteter og uddannelsessteder, og blokerer dagligt gymnasier og skoler.

Politiundertrykkelsen – under ledelse af den ultraliberale indenrigsminister Sarkozy – er rasende hård. Hundreder af unge er blevet arresteret og dømt. En fagforeningsaktivist ligger stadig i koma.

Mobiliseringen af ungdommen mod denne rene nyliberale modreform kommer efter sejren med Nej’et til den nyliberale EU-forfatning, som ungdommen massivt stemte imod. Så fulgte raseriudbruddet i forstæderne i november 2005 – et udtryk for vrede og fortvivlelse, fordi der er ‘NO FUTURE’ for ungdommen i dette samfund, især ikke for unge, som er født i Frankrig, men hvis forældre kommer fra Afrika.

Den kæmpemobilisering, som nu finder sted, er en gigantisk skole i enhed, i politik, i organisering. Vi deltager aktivt i denne bevægelse. Vi ved at den europæiske ungdom støtter os; det er en opmuntring til at kæmpe, til at organisere og til at sejre!

Paris 8. april 2006

Kampen mod den nyliberale offensiv i EU og erfaringerne fra det franske oprør vil være et af hovedtemaerne på International Ungdomslejr 2006 mod fascisme og imperialisme.

Unge revolutionære fra Frankrig med erfaringer fra disse kampe vil stå for at arrangere et heldagstema herom.

IUL 2006 finder sted den 28. juli – 6. august i Nordsjælland –
se mere på IULs hjemmeside: www.iul2006.net

Se mere om PCOF her

Netavisen 9. april 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne