Politiet angriber skolebørn

Af Indymedia/kpnet

Politiet gik unødigt hårdt til værks da en uanmeldt elevdemonstration fyldte Christiansborgs Slotsplads den 27. marts. Demonstrationen var indkaldt via SMS’er og der var kommet folkeskoleelever fra de fleste folkeskoler i København.

Da demonstrationen startede, var der ca. 150 demonstranter med bannere og slagord. Parolen var imod afskaffelse af gruppe-eksamen, men der blev råbt slagord imod Bertel Haarder og hele uddannelsespolitikken. Demonstrationen voksede hurtigt til ca. 1000 demonstranter. Derefter dukkede politiet op med 6 gruppevogne og begynder at dele demonstranterne op.
En demonstrant fra 9. klasse udtaler:
“De var vildt aggressive. Ingen demonstranter var over 18 og jeg så ingen gøre noget ulovligt”

Enkelte plastik-flasker og en lommeregner blev kastet efter politiet under deres provokation. Dette fik politiet til at angribe meget voldsomt og anholde demonstrerende børn. 8 blev arresteret. Det gik ikke meget bedre da demonstrationen begyndte at gå igennem København. Mange blev skræmt væk af politiets aggressive fremfærd og kort efter opløste politiet demonstrationen helt.

Samme taktik anvendte politiet ved en antinazistisk manifestation den 4. februar i Hillerød. De starter med at omringe hele demonstrationen, dele den op og presse den sammen. Denne taktik ser velegnet ud til at skabe uroligheder og fratage demonstranterne deres rum. Derefter kan urolighederne bruges som undskyldning for politiets brutale fremfærd.

En af de protesterende sigtes nu for ‘vold mod tjenestemand i funktion’. Alle de arresterede står nu til bøder.

Mikkel Jørgensen, aktivitets- og kampagnesekretær i Danske Skole Elever, siger til Modkraft, at protesterne var en udløber af et spontant initiativ, der havde proklameret den 24. marts til en spontan pjækkedag.
– Det initiativ har vi arbejdet for at omforme til en demonstration mod afskaffelsen af gruppeeksamen, siger Mikkel Jørgensen.
– Og jeg mener, at vi i dag har fået vores budskab naglet fast, nemlig at mange elever er frustrerede og ønsker at bevare gruppeeksamen.
Der var også demonstrationer i Århus, Odense, Esbjerg og Ålborg og i flere mindre byer i Jylland og på Fyn.

Politibrutaliteten har ikke bevirket forargelse i medierne. Der er jo her tale om ganske almindelige danske skolebørn – og ikke amerikansk-betalte demonstranter i Hviderusland.

Se også
Sidste chance for Bertel og Sander
Netavisen 15.03.2006

Netavisen 28. marts 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater