Writers without Border fordømmer de omdiskuterede tegninger af profeten Mohammed

‘Forfattere uden grænser’ er foruroliget over de fortsat diskuterede tegninger, som Jyllands-Posten bragte i avisen. Vi mener, at disse tegninger er amoralske i forhold til millioner af muslimer, og de viser, fra avisens side, en overfladisk viden om Islam i sig selv.

Naser Alsehli

Vi, ‘Writers without Border’, respekterer paragraf 19 i den internationale erklæring om menneskerettigheder om ytringsfrihed, som er en del af vores formål, men samtidig er vi imod udnyttelse og misbrug af denne paragraf til at nedgøre og til at udbrede en diskriminerende holdning og forøge kløften i forhold til de muslimske borgere i Danmark, hvor vi er bekendt med , at landets forfatning sikrer alle borgeres religionsfrihed.

Vi ser os nødt til at udtrykke vores bekymringer over, hvad en sådan handling kan medføre af krænkede følelser hos muslimer verden over. Derfor opfordrer vi avisen Jyllands Posten til hurtigst muligt at komme med en klar undskyldning til både det muslimske mindretal i Danmark og muslimer verden over.

Det er beklageligt, at sådanne tegninger har været med til at ophidse stemningen, mens man arbejder for dialog mellem civilisationer og ikke for sammenstød eller mere afstand mellem mennesker.

Vi mener, at den måde, man har tacklet sagen på, desværre kun kan legalisere diskrimination og nedgørelse af andre mennesker, som ikke ligner os. Derfor appellerer vi til de danske intellektuelle, journalister og forfattere, og især på Jyllands Posten, om at se på sagen på en professionel måde, som både kan vise respekt for ytringsfrihed og andre menneskers frihed til tro og religion, og som samtidig kan beskytte den intellektuelle standard.

Med venlig hi lsen
Naser Alsehli
Writers without Border

Afdeling Tyskland og Danmark

Netavisen 1. februar 2006


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater