Antiracister og antifascister aktionerer imod nazister

Igen i år blev der afholdt en stor nazistisk march i Salem, Stockholm og igen var antiracister dukket op for at vise mangfoldig modstand og stikke en kæp i hjulet på nazisternes march.
Den øgede nazistiske aktivitet både i Sverige og Danmark får antiracister og antifascister til at aktionere.

Antifascister fra Danmark, Sverige, Tyskland og Norge mobiliserede igen i år til demonstrationer og aktioner imod nazimarchen 5. december.
Den brede svenske organisation Nätverket mot rasism havde atter arrangeret en demonstration der under taler, musik og slagord gik fra Norrmalmstorg til Norra Bantorget. Der deltog omkring 1.500 demonstranter.
Se pressemeddelelsen fra Nätverket mot rasism
Blandt hovedkravene er Forbud mod nazisme!

Det lykkedes imidlertid ikke at stoppe nazimarchen. Svensk politi var der også – til beskyttelse af nazis ytringsfrihed. Blandt deltagerne i Salem-marchen var også ledende folk fra det Århus-baserede ‘Dansk Front’ iført tøj, der reklamerede for den nazistiske terrororganisation Combat 18 og et illegalt tysk nazi-band. De ‘pæne patrioter’ fulgtes desuden med erklærede nazister fra Blood & Honour.

Dansk Front praler på deres hjemmeside praler af nazioverfaldene på antifascister og hærværk mod Café Oscar i Århus. Mens Århus politi ikke kan finde ud af at opklare disse overfald, blev fire medlemmer af backing-gruppen White Pride tiltalt for overfald på en ung mand fra Etiopien, som blev overdænget med både spark og slag og racistiske skældsord.
Se Politiken Århus-sag med racistiske undertoner

Den 16. december forsøgte Dansk Front at ‘indtage København’. Men højreekstremisterne fra “Dansk Front’ fik travlt med at komme af sted, da omkring 100 antiracister mødte på Københavns hovedbanegård, hvor nazisterne ville forsamle sig.

I en beretning på Indymedia.dk skriver en af aktivisterene:

Omkring 100 københavnske antiracister aktionerede fredag d. 16. december imod en mindre forsamling af danske højreekstremister fra “Dansk Front”. Dansk Front, som på det seneste har fået en del presseomtale i forbindelse med de nazistisk motiverede overfald på antiracister i Århus, havde kaldt sammen til en julefrokost.
I forbindelse med dette arrangement havde de aftalt at mødes på Københavns hovedbanegård kl. 17 for at tage videre sammen, hvilket kom nogle utiltænkte for øre.

De ca. 100 antiracistiske aktivister, som var mobiliseret i løbet af få timer, mødte op på hovedbanegården lidt før klokken 17 med et stort banner og uddelte løbesedler og råbte antifascistiske og antiracistiske slagord. Nazisterne, der kun formåede at mønstre en ganske lille flok, holdt sig langt væk og måtte skynde sig af sted med toget i sydgående retning.

Da man bevægede sig væk fra stationen igen, efter at nazisterne havde forføjet sig, tilkendegav folk, at det er vigtigt at slå racismen tilbage. “Fedt, at der er nogen, der vil gøre noget ved det her,” sagde en forbipasserende kvinde for eksempel.

Se også

Århus Politi angriber venstrefløjen i stedet for at stoppe nazivold
Kommunistisk Politik 25, 2005

Ledere af Dansk Front til nazimarch
Modkraft

Salem 2005 – større tumulter omkring nazimarch
Indymedia.dk

Netavisen 22. december 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater