Demo mod nazivold i Århus

Mange århusianere trodsede den stærke blæst og bidende kulde og mødte frem til lørdagens protest imod det dramatiske overfald på Café Oskar og Antiracistisk Netværk i Århus (ARN), hvor to måtte på skadestuen med alvorlige knubs og tre blev ramt i ansigtet af peberspray.

n række faner mødte op, og der kom deltagere rejsende fra hele landet – fra det antifascistiske miljø i København til Skansen mod Nazisme. Demonstrationen fik ikke fint besøg af hverken den nuværende eller kommende Århus borgmester. Til gengæld bar gennemførelsen præg af den korte tid der havde været til at stable arrangementet på benene – heldigvis blev der serveret varm suppe i ventetiderne.
Der deltog omkring 700 – mest unge – i manifestationen, hvor Frank Aaen, Rabih Azad-Ahmad (Multikulturel Forening), Keld Valsø (byrådsmedlem Ehl), og Sven Tarp (Café Oscar) talte.

Markeringen blev i bogstaveligste forstand beskyttet af et talstærkt politi. De benyttede den udstrakte hånd fra arrangørerne til at få lidt goodwill tilbage efter at de nærmest påstod, at det var aktivisternes egen skyld de blev overfaldet. Demonstrationen gik fra Rådhuspladsen til Mejlgade hvor Café Oskar ligger. Ikke skyggen af den ariske race var at se nogen steder, da de fredelige og hoppende demonstranterne fyldte Mejlgade til bristepunktet.

Mødedeltagerne, der blev overfaldet, er stadig meget rystede over det der skete, den yngste var kun 16 år. Men selv om der også var erfarne blokadevagter tilstede – der har oplevet meget – kom voldsomheden i tirsdagen begivenheder helt bag på de fleste.
Det viste sig også, at mødedeltagerne i ARN ikke på nogen måde var involveret og heller orienteret om sidste uges tumult efter et offentligt møde. Oplysning om optrapningen blev tilbageholdt og ARN havde ingen mulighed for at forudsige, hvad der var i gang.

Med alt tydelighed viser hele denne sag at der er et problem med voldelige racister i Århus – og at lyssky metoder ikke er en fornuftig måde at bekæmpe det på.

Se også:

Århus: Dansk Front og White Pride skal bekæmpes
Af Anti-racistisk Netværk i Århus

fsk/Århus

Netavisen 3. december 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater