Fingrene væk fra ROJ TV!

Internationalt Forum protesterer imod Tyrkiets og USA’s forsøg på at få lukket ROJ TV, den kurdiske TVstation med sendetilladelse i Danmark. ..

Kravet om lukning af den kurdiske TV-station begrundes med at tv-stationen ”opildner til terror” og at der eksisterer en forbindelse mellem tv-stationen og PKK, det Kurdiske Arbejderparti, der er at finde på EU’s og USA’s terrorlister..

Kravet om lukning af den kurdiske TV-station er endnu et eksempel på hvordan magthaverne overalt forsøger at knægte ytringsfriheden og de andre demokratiske rettigheder med henvisning til den såkaldte ”krig mod terror”. PKK kom som bekendt på EU’s terrorliste i 2002, selvom PKK på det tidspunkt havde afsluttet den væbnede kamp og erklæret sig rede til ”en fredelig løsning”. EU’s terrorstemplingen af PKK demonstrerer hvordan EU’s terrorlove blev til som beskidte aftaler mellem landene indgået bag lukkede døre – uden for demokratisk kontrol.

Endvidere demonstrerer Tyrkiets krav om lukning af Roj TV at det er rent blålys når Tyrkiet og EU i høje toner priser de ”demokratiske fremskridt” i Tyrkiet. Der er ikke sket afgørende demokratiske ændringer i Tyrkiet, kun kosmetiske ændringer. Det er i princippet tilladt for kurdisk TV og radio at sende på kurdisk, men når kurderne gør det, får de alvorlige problemer. Det er også tilladt at undervise på kurdisk, men kun på privatskoler. Det er ikke fra EU man skal forvente støtte til kurdernes frihedskamp, det er fra de folkelige kræfter i og uden for Tyrkiet.

Fingrene væk fra Roj TV

For demokrati og menneskerettigheder i Tyrkiet

Fjern EU’s terrorlove

Internationalt Forums styrelse
d. 30. november 2005

www.internationaltforum.dk

Netavisen 1. december 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater