IF: Iskold økonomisk kalkule bag diskrimination

Internationalt Forum holdt tale ved den antiracistiske demonstration d 14. nov i København. Her følger talens ordlyd:

Den racistiske tone i den danske kommunalvalgkamp kan ikke reduceres til et uheldig udtalelse eller nogle få brodne kar. Den nære racisme, som vi oplever i hverdagen og i pressen, ligger i klar forlængelse af den diskrimination, som udøves af statsledere bag lukkede døre. Der går således en lige linie fra de danske politikere skaber fjendebilleder for at fiske stemmer på frygt og til institutionaliserede udvisninger af mennesker til tortur og forfølgelse.

Fra antiracistisk protest Langeskov

Denne politik løser ingen problemer, tværtimod. Fjendebilleder skaber kun isolation og marginalisering. Når de franske forstæder koger over, som vi netop har set det – eller når afrikanske flygtninge stormer EU’s grænser – så er det et udtryk for samme desperate forsøg på at bryde ud af denne udelukkelse fra det rige fællesskab.

Årsagen til racismen skal ikke bare findes i en smålig småborgerlig kultur – nej, bag diskriminationen ligger også en iskold økonomisk kalkule. Flygtninge og indvandrer misbruges som lynafledere for en utilfredshed, der er skabt af asocial politik, og de bruges som rambuk for nedskæringer og forringelser af velfærden – Først indfører de starthjælpen for nye borgere, derefter forringes forholdene for alle konstanthjælpsmodtagere.


Antiracisme-demo København 14.11.2005

Når Europa lukker grænserne og stigmatiserer nye borgere, så lukker vi øjnene for verdens virkelige problemer. Den virkelige konflikt står ikke mellem dem og os, men mellem dem som har og dem som ikke har – hvad enten det drejer sig om mad på bordet, statsborgerskab eller simpelthen den accept og tolerance, som alle mennesker fortjener.

Fortsat god demonstration!

Læs mere om IF på www.internationaltforum.dk

Netavisen 15. november 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater