Basra eksploderer mod besættelsesmagten Udenlandske Al Qaeda-terrorister var britiske specialtropper

 

Billederne af brændende britiske soldater i tanks gik verden rundt i går sammen med en historie om, at to britiske soldater var blevet tilbageholdt af irakisk politi. De blev befriet ved indsættelsen af 10 britiske tanks, bakket op af helikoptere – og vrede irakere eksploderede mod besættelsesmagten.
Det står nu klart for verden, at den britiske hær ikke er velkommen i det indtil nu relativt rolige Basra-område, hvor også de danske soldater er stationeret.

Den internationale presse har beskæftiget sig usædvanligt omfattende med episoden. Forskellige modstridende rapporter om forløbet er kommet frem. Nogle rapporter fortæller, at de britiske soldater blev arresteret, fordi de havde skudt en irakisk politimand – og den britiske hær hævder nu, at den voldsomme magtanvendelse var nødvendig, fordi deres liv var i fare.

Der var imidlertid ikke tale om britiske soldater i uniform, som blev involveret i en skudepisode. Der var tale om to civilklædte SAS-soldater – klædt i de traditionelle irakiske jallabah’er (løse dragter) og med parykker. De skulle se ud som fundamentalistiske muslimer.

Ifølge presserapporter undertrykt i de vestlige medier, men bragt i arabiske, blev de arresteret af irakere (folk fra Al-Sadrs Mahdi-hær) i nærheden af et meget besøgt religiøst center i Basra. Herunder åbnede de to briter ild mod irakerne og dræbte nogle af dem. De var i en bil (af mærket Cressida), som var fyldt med sprængstoffer, som skulle bringes til at eksplodere i byens centrum og dets populære marked.

Det var med andre ord udenlandske Al Qaeda-terrorister i færd med at begå en ‘Al Qaeda’-terrorhandling mod shi’iter. Det viste sig bare, at Al Qaeda-folkene var britiske specialtropper.

De to soldater blev overdraget til nationalgarden og den irakiske efterretningstjeneste i Basra – briternes officielle samarbejdspartnere i kampen mod terrorren – og det var herfra de blev befriet gennem voldsom britisk magtanvendelse mod deres venner!


Protest mod de britiske ‘befriere’

Oplysningerne herom stammer bl.a. fra en deputeret til besættelsesmagtens irakiske nationalforsamling fra Basra ved navn Fattah al-Shaykh, som blev interviewet til syrisk TV.
Se
British “Undercover Soldiers” Caught driving Booby Trapped Car
Center for Global Research

Muqtada al-Sadrs kontor udsendte mandag aften følgende kortfattede meddelelse om episoden:
“To soldater fra de britiske besættelsesstyrker åbnede ild mod forbipasserende i nærheden af et religiøst center, hvor folk i Basra plejer at komme, hvorefter politipatruljer arresterede to personer i en hvid bil. Det blev konstateret, at de var briter, og britiske besættelsestropper intervenerede for at prøve at befri dem. Basras folk demonstrerede for at forhindre dette i at ske, og besættelsestropperne reagerede ved at åbne ild mod demonstranterne og dræbte og sårede mange af dem. Som gengældelse afbrændte indbyggerne to britiske tanks. De to briter, som blev arresteret, havde eksplosiver og fjernstyringsapparater I deres besiddelse sammen med lette og mellemsvære våben og andet udstyr.”
Se
Muqtada Al-Sadr’s Response to Basra Events
Juan Cole – Informed Comment


De to britiske SAS-soldater på arabisk TV

De to civilklædte soldater blev inden befrielsen fremvist på et pressemøde på arabisk TV, der blev set af millioner af irakere. Ifølge ubekræftede rapporter skulle den ene af soldaterne have undskyldt sine handlinger mod det irakiske folk.
Se
Iraq denounces British rescue in Basra
Reuters

Syrisk TV’s Bagdad-korrepondent Ziyad al-Munajjaid havde følgende kommentar:
“Denne episode gav svar på spørgsmål og mistanker, som ikke før kunne bevises, om besættelsesmagtens deltagelse i nogle væbnede operationer i Irak. Mange analytikere og iagttagere her har haft mistanke om, at besættelsesmagten var involveret i nogle væbnede operationer mod civile og mod religiøse centrer og i mordene på videnskabsmænd. Men det var kun mistanker uden bevis. Beviset kom i dag med arrestationen af de to britiske soldater, mens de plantede sprængstoffer på en gade i Basra. Dette beviser ifølge iagttagerne, at besættelsesmagten er indblandet i mange operationer, som søger at anstifte splittelse og opretholde uroen, da det vil retfærdiggøre, at besættelsesmagten forbliver i Irak i længere tid.

Se
Middle East Press Reports on the British “Undercover Soldiers”
Center for Global Research

Se også

Irakiske modstandsgrupper fordømmer Al-Zarqawis ”totale krig mod shiamuslimer”
Frit Irak News

Al Qaeda and the Iraqi Resistance Movement
by Michel Chossudovsky, Center for Global Research

Netavisen 20. september 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne