Glem ikke Sabra og Shatila

Mindearrangement
Torsdag d. 15. september 2005 kl. 19.30

Medborgerhuset
Nørre Alle7, 2200 Kbh.N .Endeligt program:
Kl. 19.30 Velkomst. Palæstinensiske sange v. Nassim
Kl. 19.45 Tale v. foreningen For Retten til at Vende Hjem
Kl. 19.55 Situationen lige nu i de besatte områder v. Irene Clausen
Kl. 20.15 Film om massakrerne i Sabra og Shatila
Kl. 21.00 Vi tænder lys på Skt. Hans Torv til minde om ofrene
Tale v. Anette Nielsen, Boykot Israel
Kl. 21.30 Den belgiske advokat Luc Walleyn om retssagen imod Sharon,
2002, båndet, dansk oversættelse.

Det er i år 23 år siden at den israelske hær under ledelse af Ariel Sharon slap den libanesiske falangistiske milits ind i de to ubeskyttede palæstinensiske flygtningelejre Sabra og Shatila i Beirut i Libanon. Israel havde invaderet Libanon i juli måned samme år (1982) i et forsøg på en gang for alle at knuse den palæstinensiske modstand.

Op mod 10.000 palæstinensere mistede livet i kampene, indtil PLO med garanti fra stormagterne USA, Frankrig og Italien trak sine væbnede styrker ud af Libanon. PLO flyttede sit hovedsæde til Tunis. Tilbage i lejrene blev de palæstinensiske flygtninge.

I dagene op til den 15.september trak den såkaldte internationale beskyttelses-styrke sig ud af Beirut. Israel omringede de to lejre Sabra og Shatila. Resultatet blev en massakre hvor mellem 800 og 2000 palæstinensere blev brændt, skudt eller tævet ihjel af falangisterne.

Selvom den israelske hær kunne have stoppet massakren, skete dette ikke. Ariel Sharon, Israels nuværende premierminister, blev kendt moralsk ansvarlig for massakrerne. Vi glemmer ikke massakrerne i Sabra og Shatila.
Boykot Israel

Arrangør: Boykot Israel Kampagnen
www.boykotisael.dk
Griffenfeldsgade 41, 2200 Kbh.N
Tlf. 35371889 (hverdage kl. 13-17) eller 26476598

Netavisen 13. september 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne