Store protester i vente imod G-8 ministerkonference i Sheffield  

Af autonom infoservice

Onsdag den 15. juni 2005 mødes justits- og indenrigsministre fra de 8 rigeste industrilande i verden til en tre dages konference i den engelske by Sheffield. Konferencen er en forberedelse til G-8 topmødet den 6-8. juli i Gleneagles i Skotland.

Formålet med Sheffield-konferencen er bla. at skabe fælles fodslag i magthavernes bestræbelser på at indskrænke befolkningernes elementære frihedsrettigheder og udvide repressionsapparatet i navn af deres ”War on terror”. For modstandere af den neoliberalistiske globalisering er de planlagte protester mod denne konference en generalprøve på de store demonstrationer imod verdens politiske og økonomiske elite, der mødes i Gleneagles i juli.

Store dele af den engelske by Sheffields centrum vil under ministermødet blive lukket af og såvel demonstrationer som manifestationer af enhver art vil være forbudt i en stor radius omkring konferencen. Fra modstanden er der planlagt en modkonference onsdag og torsdag samt en demonstration.

”Make Poverty History”

Imens ruster det britiske politi- og statsapparat sig til det kommende G-8 topmøde, som udløser den største politioperation siden de store konfrontationer under minearbejderstrejken i 1984.

Mens den mere reformistiske protest omkring ”Make Poverty History” – MPH, mobiliserer til en stordemonstration allerede den 2.juli i Edinburgh, organiserer den mere radikale, antikapitalistiske modstand en stor demo under selve G-8 konferencen, som finder sted fra den 6.-8. juli 2005. MPH er domineret af den engelske faglige landsorganisation TUC, en hel del kendte musikere og sært nok den engelske premierminister Tony Blair. Baggrunden herfor er, at den britiske socialdemokratiske regering ihærdigt førsøger at profilere sig som central aktør i den globaliseringskritiske bevægelse. En del musikere støtter regeringens engagement ved megakoncerten ”Life 8” under G-8 mødet. Koncertens hovedsponsor skulle angiveligt være internet-storkoncernen AOL.

Politiet forbyder den radikale demonstration at gå til G-8 topkonferencen

Den centrale demonstration fra den radikale, anti-kapitalistiske anti-globaliseringsalliance mobiliserer sammen med den mere venstreorienterede skottiske afdeling af TUC til en demonstration, som direkte vil føre forbi G-8 topmødets konferencecentre. Denne demonstration har politiet allerede forbudt. I stedet har politiledelsen henvist til en manifestation hinsides konferencen i en nærliggende mindre by. Arrangørene fastholder imidlertid de oprindelige planer om direkte at konfrontere magthaverne med den forventede megastore protest imod neoliberalisternes fattigdomsskabende politik på globalt plan.

– skrevet af Inge og Julie fra autonom info-service

Følg direkte med i begivenhederne på den venstreradikale info-site for Sheffield:

http://www.sheffield.dissent.org.uk/

Infos omkring den venstreradikale modstand mod G-8 topmødet i Skotland:

http://www.dissent.org.uk/content/view/16/27/


Netavisen 15. juni 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne