Intet menneske er illegalt: Ny hjemmeside mod dansk flygtningepolitik og Fort Europa  

Pressemeddelelse
Intet menneske er illegalt

Den 20. juni er FN’s internationale flygtningedag.
Vi opfordrer til aktioner og protester imod DK’s behandling af flygtninge og Fort EUropas dødbringende udelukkelsespolitik!

I den anledning offentliggør vi nu den nye hjemmeside “intet menneske er illegalt” (http://illegalt.mahost.org/), som måske kan inspirere til aktioner.

“Intet menneske er illegalt” er en kampagneside mod deportation og udelukkelse af mennesker på flugt. Vi ønsker at alle skal have ret til bevægelse og sikkerhed. Derfor protesterer vi imod Danmarks og Fort EUropas udelukkelsespolitik, der forhindrer flygtninge i at komme i sikkerhed, samt imod tvangsdeportationerne af flygtninge tilbage til krig og tortur.

Ved at forhindre mennesker i at flygte er politikerne medansvarlige for at opretholde de regimer og situationer, folk flygter fra. Ved at gøre det umuligt at opnå asyl er politikerne direkte ansvarlige for, at mennesker på flugt dør i forsøget på at komme i sikkerhed eller må leve under jorden.

Derfor finder vi udtrykket “illegale flygtninge” absurd. Vi ønsker en verden, hvor ingen er tvunget til at flygte: en verden uden krig, sult og forfølgelse, en verden hvor ingen mennesker er “illegale”. Men indtil da må vi i det mindste tage vores del af ansvaret og hjælpe de mennesker, der flygter fra en verdensorden, som vores politikere er med til at opretholde.

På hjemmesiden har vi samlet nogle fakta om flygtninge- og asylpolitik i Danmark og EU og indsamlet links til artikler om aktuelle flygtningesager. Vi har lavet nogle forslag til hvad du kan gøre for at hjælpe mennesker på flugt og samlet nogle links til organisationer, der arbejder indenfor dette emne. Vi håber at noget af det kan vække din harme over behandlingen af flygtninge, samt måske inspirere dig til at hjælpe de folk, der har brug for din hjælp.

Formålet med siden er at samle ressoucer om DK og EU’s udelukkelsespolitik. Vi håber at alle der arbejder med asylret, deportationsmodstand og andre relevante emner vil hjælpe os med at udvikle siden, så den måske kan blive et udgangspunkt for fælles kampagner, kommunikation m.v.

For eksempel vil vi sætte pris på letforståelige artikler og guides til det danske asylsystem, Schengen m.v. Ligeledes vil vi gerne udveksle links med andre hjemmesider der bakker op om formålet.

Hjemmesiden er lavet af nogle antiracister i Odense, men hvis andre vil overtage eller bidrage til den, så er I velkomne. Vi ønsker blot at give vores bidrag til, hvad der forhåbenligt kan blive en slagkraftig kampagne / netværk.

Kommentarer, spørgsmål og bidrag kan sendes til illegalt@mahost.org

Netavisen 15. juni 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater