Økonomisk optur stoppet  

OECD vil nedjustere sin vækstprognose for eurozonen, når den i næste uge skal opdatere den, meddelte OECD’s cheføkonom Jean-Philippe Cotis onsdag.
– Vi vil nedjustere prognosen substantielt, sagde han på et pressemøde i Helsingfors ifølge Ritzau. OECD forudsagde i en officiel prognose i november en vækst på 1,9 pct. i eurozonen i 2005.

Det lovede verdensøkonomiske opsving, pumpet op af amerikanske lån og Irak-krig, er gået i stå. I EU-landene slog det aldrig rigtig igennem. Økonomien i de 12 lande, der er medlemmer af den såkaldte Eurozone, er værre end de tidligere beroligende meldinger.
Den italienske regering har ladet meddele, at der slet ikke har været nogen vækst i landets økonomi. Portugal meddelte samtidig, at det kan tage op til fire år for dem at bringe landets budgetunderskud ned på det niveau, som er tilladt i Eurozonen.

Og hvordan med Danmark, hvor Fogh-regeringen har lovet opsving for alle pengene (!).
Det går skidt: 2005 ser ud til at blive et år med akut økonomisk krise og negativ vækst.
Danmarks handelsoverskud faldt i marts til det laveste i 58 måneder, oplyser Danmarks Statistik.

De skuffende handelstal har fået Jyske Bank og Sydbank til at spå at tallene vil vise en direkte negativ vækst i dansk økonomi i dette års begyndelse. Sydbanks cheføkonom Jacob Graven siger til Børsen, at han regner med en vækst på minus en halv procent i årets første kvartal i forhold til fjerde kvartal sidste år.
Jyske Bank forventer en negativ vækst på 0,4 procent

Netavisen 19. maj 2005


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne